Visual Fan demarează proiectul de construcție a centralelor fotovoltaice pentru Compania de Apă Arad

Bogdan Chirea
0


Visual Fan S.A., companie cotată pe Bursa de Valori București sub simbolul ALW și un furnizor în expansiune al noilor tehnologii orientate către sustenabilitate, anunță începerea proiectului de construcție a două centrale fotovoltaice cu o putere totală de 799,5 kWp, pentru Compania de Apă Arad SA. 

Acest proiect este rezultatul unei licitații publice și vizează creșterea ponderii energiei din surse regenerabile și a eficienței energetice, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de țară cu privire la tranziția energetică și modernizarea sistemului energetic, în condiții de sustenabilitate.

Cele două centrale fotovoltaice, de 399,75 kWp fiecare, vor fi amplasate în cadrul Uzinei de Apă II și a Stației de Epurare Arad. Pentru a asigura eficiența și performanța optimă, vor fi montate la sol 1.230 de panouri fotovoltaice de 650 W, marca Allview și 6 invertoare solare Growatt On-Grid, cu o putere nominală de 110 kW, folosind structuri de susținere fără batere, din beton armat. 

Structurile sunt potrivite pentru terenurile care nu pot fi pătrunse din diferite considerente și oferă multiple beneficii precum rezistență mare în timp, un montaj mai rapid și stabilitate în cazul condițiilor meteo nefavorabile. Acestor subansamble li se alătură un sistem de accespoint și echipamente de Data Management și Energy Meter.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), urmează să fie finalizat până la finalul anului 2023, se află în linie cu obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 și contribuie la ameliorarea schimbărilor climatice. 

Centralele fotovoltaice vor asigura aproape 15% din consumul total de energie al Companiei de Apă Arad, în primul an de funcționare. În următorii 20 de ani, centralele vor produce aproximativ 20.000 MWh, iar amprenta de carbon se va diminua cu aproximativ 7.000 de tone de CO2. 

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan, a declarat: "Suntem impulsionați de o viziune comună: să dezvoltăm soluții inovatoare pentru a contribui la un viitor mai sustenabil. Investim în mod constant în cercetarea și dezvoltarea de tehnologii care nu doar produc energie verde, ci și optimizează consumul și stocarea acesteia. Abordăm provocările energetice cu mult tact și oferim răspunsuri practice și eficiente pentru industrie și comunitate."

Allview INDUSTRY - IMM este divizia specializată în dezvoltarea și implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru sectorul industrial și mediul de afaceri. Compania Visual Fan rămâne angajată în cercetarea și dezvoltarea produselor și soluțiilor pentru producerea de energie regenerabilă și își propune ca până la finalul anului 2024 să aibă un portofoliu de peste 100 MW de proiecte de energie solară implementate.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!