Actorul Mathew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler din serialul Friends, a fost găsit mort în casa sa. 

Acesta avea 54 de ani.

Nominalizat de cinci ori la Emmy, cel mai bine cunoscut pentru cele 10 sezoane ale sale ca Chandler Bing în sitcomul NBC Friends, a fost găsit mort sâmbătă într-o cadă cu hidromasaj din casa sa din Los Angeles, potrivit TMZ și Los Angeles Times, citând forțele de ordine. surse. TMZ raportează că primii respondenți au fost chemați la reședință pentru stop cardiac și că nu au existat semne de violență și nu au fost găsite droguri sau alcool la fața locului.

Născut în Williamstown, Mass., Perry s-a mutat în Los Angeles în adolescență și și-a început cariera de actor la Hollywood cu spoturi TV pentru reclame, cu roluri notabile în Boys Will Be Boys, Growing Pains și Sydney. Dar a explodat vertiginos spre celebritate alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer, când a avut premiera Friends în 1994.

După 10 sezoane și o nominalizare la Emmy pentru interpretarea sarcasticului Chandler Bing în sitcom-ul NBC (urmat de două pentru rolul invitat în rolul lui Joe Quincy în The West Wing), Perry și-a continuat cariera TV jucând în Studio 60 pe Sunset Strip, Go On și Cuplul ciudat. Lucrările sale de film cele mai notabile includ Fools Rush In, The Whole Nine Yards și 17 Again. El a obținut o a patra nominalizare la Emmy pentru rolul lui Ron Clark în The Ron Clark Story de la TNT în 2007 și o alta pentru că a fost producător executiv al filmului Friends: The Reunion în 2021.

Cele mai recente apariții media ale lui Perry au fost în promovarea biografiei sale din 2022 Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, în care actorul a vorbit despre problemele sale de dependență. În timp ce vorbea cu PEOPLE în promovarea cărții, Perry a spus pentru presa că i-a izbucnit colonul în 2018 din cauza unui consum excesiv de droguri.

„Medicii i-au spus familiei mele că am șanse de 2% să trăiesc”, a spus el pentru presa. "Am fost pus pe un lucru numit o mașină ECMO, care face toată respirația pentru inima și plămânii tăi. Și asta se numește Ave Maria. Nimeni nu supraviețuiește acestui lucru."

Conturile oficiale Friends și Warner Bros. au postat despre știre pe Instagram, scriind: „Suntem devastați să aflăm despre dispariția lui Matthew Perry. El a fost un adevărat cadou pentru noi toți. Inima noastră este pentru familia lui, cei dragi și toți fanii săi.”