PRO TV a inchis platforma gratuita de streaming PRO TV Plus, abandonată de compania mama în favoarea serviciului de continut video la cerere Voyo.

Abandanoarea proiectului a avut loc odată cu lansarea noului website PRO TV, in urma cu aproape doua saptamani.

Conținutul video disponibil pe platforma protvplus.ro a fost preluat în domeniul protv.ro, după cum au anuntat cei de la PRO TV.

Noul site are noi funcționalități, în care accentul este pus pe conținutul video, iar dezvoltatorii spun că se poate observa o adaptare mult mai rapidă a layout-urilor paginilor pentru fiecare ecran de vizionare – desktop, tabletă sau telefon.

Player-ul video care oferă o calitate mai bună a videoclipurilor postate, dar și modul în care sunt prezentate articolele, cu un text care poate fi citit mai ușor, le aduce tuturor celor care accesează site-ul o experiență vizuală mult mai bogată.

O noutate este faptul că oricine accesează site-ul își poate crea un cont prin care poate vedea episoadele emisiunilor favorite la calitate HD, își poate adăuga programele la favorite, iar asta îi va aduce notificări automate atunci când vor apărea noutăți despre show-uri.

De precizat ca sunt disponibile doar un număr limitat de episoade sau ediții de emisiuni. Marea majoritate a episoadelor integrale sunt disponibile prin redirectionare pe Voyo dar exista si emisiuni precum Vorbeste umea disponibile integral. 

Vizionarea LIVE gratuită a canalelor PRO TV nu mai este disponibilă , in schimb utilizatorii sunt redirectionati catre Voyo. PROTV Plus permitea, pe baza unui cont gratuit, vizionarea canalelor PRO.

În schimb, pe site este disponibilă în continuare prezentarea completă a tuturor emisiunilor și serialelor PRO TV, doar că structurarea este mai accesibilă și facilă pentru toți utilizatorii. La fel, cum este și grila TV pentru toate canalele trust-ului – PRO TV, ACASĂ, ACASĂ GOLD, PRO CINEMA și PRO ARENA.

“Fuziunea celor două platforme de conținut reprezintă direcția de dezvoltare strategică. Noul protv.ro, cu un conținut îmbogățit și noi funcționalități, ilustrează focusul companiei PRO TV de a se concentra în zona de premium video content”, a declarat Andrei Bereandă, Head of Digital PRO TV.

PRO TV a integrat in domeniul PRO TV si alte site-uri conexe, precum Food Story, Doctor de Bine, I Like It, De Pici  dar și site-urile posturilor tv ACASA TV, PRO CINEMA sau ACASA GOLD care sunt acum subdomenii pentru domeniul principal.