Taylor Sheridan este un om ocupat. De când a apărut ca scenarist cu minunatul Sicario în 2015, americanul a mai scris cinci filme (regizând două) și a creat șapte emisiuni TV (inclusiv spin-off-uri ale sagăi sale populare neo-western, Yellowstone). Cel mai recent, Special Ops: Lioness, este un thriller CIA în opt părți, care pare munca unui om ocupat.

Zoe Saldaña conduce o unitate de forțe speciale în seria de thriller, Special Ops: Lioness, care a avut premiera pe Paramount+.

Special Ops: Lioness urmărește personajele Joe (Saldaña), un agent CIA al cărui șef (interpretat de Nicole Kidman) o împerechează cu un tânăr marin (interpretat de Laysla De Oliveira) pentru o misiune anti-terorism. Serialul, de la creatorul lui Yellowstone, Taylor Sheridan, este inspirat din programul Lioness folosit de armata americană.

De la titlul său procedural până la montajul genericului de deschidere cu arme, drone și steaguri americane și de-a lungul primului episod formulat, plin de clișee, seria Paramount+, care în Europa este prezentat ca un titlu oriinal SkyShowtime. joacă ca un compozit generic al fiecărui film și spectacol împotriva terorismului realizat în ultimii 20 de ani. . De fapt, o scenă timpurie în care sergenții de extracție sunt uimiți de capacitatea unei cadete de a face 15 trageri ar fi putut proveni dintr-o eliberare din secolul precedent.

Ea este Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), o recrută de douăzeci și ceva de ani în marina militară. Inspirată de retorica militară și întărită de o viață plină de abuzuri – nenumăratele ei cicatrici, explică ea, sunt o dovadă a „câtă durere [ea]] poate suporta” – Cruz devine un soldat formidabil și în curând este ales de CIA pentru o misiune în Orientul Mijlociu.

Succesul operațiunii, depinde de capacitatea lui Cruz de a câștiga încrederea fiicei unui presupus terorist. Liderul echipei este Joe (Zoe Saldaña), un agent care este urmărit îndeaproape după o recentă misiune. La fel ca Cruz, ea este o femeie perfecționistă, care vorbește dur, ceea ce duce la un dialog sec și serios. „Tu nu ești prietenul meu . . . trebuie să te salvezi” sunt câteva dintre replicile schimbate.

Lucrurile se pot îmbunătăți dacă povestea depășește aspectele practice ale misiunii și personajelor li se oferă șansa de a se dezvolta. Rămâne de văzut dacă vedetele Nicole Kidman și Morgan Freeman au roluri mai importante de jucat decât să-și împrumute numele mari afișelor promoționale. 

Distribuție: Zoe Saldaña, Laysla De Oliveira, Michael Kelly, Nicole Kidman, Morgan Freeman, Dave Annable, Jill Wagner, LaMonica Garrett, James Jordan, Austin Hébert, Jonah Wharton, Stephanie Nur, Hannah Love Lanier

Creator: Taylor Sheridan


In România serialul va fi disponibil pe serviciul de streaming SkyShowtime din 30 octombrie.