amazon

Amazon va concedia mai mulți angajați în cadrul operațiunilor sale de streaming și studiouri, conform unei note interne transmise angajaților, pe măsură ce companiile își extind amplele reduceri de personal din ultimii doi ani și în 2024.

Angajații care vor fi afectați în cadrul Prime Video și Amazon MGM Studios în America vor fi informați miercuri, iar în majoritatea celorlalte regiuni până la sfârșitul săptămânii.

Gigantul de comerț online a redus anul trecut peste 27.000 de locuri de muncă ca parte a unei valuri de concedieri în industria tech din SUA, după ce aceasta a făcut angajări masive în timpul pandemiei.

"Am identificat oportunități de a reduce sau a renunța la investiții în anumite domenii, în timp ce creștem investițiile și ne concentrăm asupra inițiativelor de conținut și produs care au cel mai mare impact," a spus Mike Hopkins, vicepreședinte senior al Prime Video și Amazon MGM Studios, într-o notă adresată angajaților, văzută de Reuters.

Compania a cheltuit în mod agresiv în ultimii ani pentru a-și consolida afacerea media, inclusiv achiziționarea MGM într-o tranzacție de 8,5 miliarde de dolari și aproximativ 465 de milioane de dolari pentru primul sezon al "The Lord of the Rings: The Rings of Power" pe Prime Video în 2022.

De asemenea, se pregătește să lanseze reclame pe Prime Video, precum și un nivel de abonament mai scump fără reclame în unele piețe, similar cu mișcările făcute de rivalii Netflix și Disney.

După ample reduceri de personal în 2022 și 2023, multe companii vizează acum proiecte și divizii selecte pe măsură ce își reprioritizează resursele.

Amazon a redus recent unele locuri de muncă în divizia sa de asistent vocal Alexa, în timp ce Microsoft  a eliminat unele posturi de lucru la rețeaua sa profesională LinkedIn.

Serviciul Twitch al Amazon va concedia 500 de angajați, sau aproximativ 35% din forța de muncă, potrivit unui raport media de marți.

Acțiunile sale, care au crescut cu peste 80% anul trecut, au crescut cu 1,5% în tranzacțiile de după-amiază.