Sezonul 4 din serialul franco-belgian „Astrid și Raphaëlle” („Astrid et Raphaëlle”, lansat în anul 2019) ajunge la final, cu al optulea și ultimul episod difuzat luni, 26 februarie, de la 20:00, în premieră la DIVA.

Acest sezon din „Astrid și Raphaëlle” (lansat în 2023 în Franța) a readus în prim-plan dinamicul tandem format din impulsiva și extrovertita inspectoare Raphaëlle Coste (Lola Dewaere) și arhivista Astrid Nielsen (Sara Mortensen), care suferă de sindromul Asperger – o tulburare comportamentală din spectrul autist. În cele 8 noi episoade polițiste, cele două au avut noi cazuri de rezolvat în zona Parisului precum dispariția unui diamant de la o expoziție, o crimă aviatică, un joc de șah machiavelic, o victimă care moare de două ori și asasinarea unui criminal în serie extrădat – printre altele

În paralel, cele două au avut probleme serioase și pe plan personal. Fratele vitreg al lui Astrid – Niels (care are 7 ani) – apare brusc în viața ei și se ține după ea ca scaiul. Ceea ce-i pune piedici serioase în relația pe care încearcă să o construiască cu Tetsuo Tanaka (Kengo Saito). Iar Raphaëlle crede că a clarificat relația cu Nicolas Perran (Benoît Michel), dar o neînțelegere dă totul peste cap și îi permite noii lor colege (Norah) să se interpună între ei.

În al optulea și ultimul episod al seriei cu numărul 4, Raphaëlle este găsită în stare de amnezie la volanul unei mașini accidentate alături are un pasager mort. A doua eroină titulară vrea cu orice preț să dovedească tuturor nevinovăția colegei sale, iar echipa formată din Astrid și Raphaëlle are în față o ultimă provocare de zile mari.

Ideea serialului „Astrid și Raphaëlle” a apărut în 2017, când producătorii și-au propus să creeze un thriller cu un personaj principal autist. Rezultatul? O poveste dinamică, în care eroinele se ajută reciproc să înțeleagă metodologia de lucru și să-și adapteze comportamentul în diverse relații sociale, depășindu-și prejudecățile și devenind prietene. Luni, 26 februarie, de la ora 20:00, la DIVA, povestea din ce mai nouă serie ajunge la final, care promite să fie unul intens!