Drake Bell este pe cale să facă publice acuzațiile potrivit cărora a fost abuzat sexual în copilărie de Brian Peck, un antrenor de dialog cu care a lucrat în serialul Nickelodeon The Amanda Show.

Investigation Discovery a anunțat marți că Bell, în vârstă de 37 de ani, își va spune povestea în documentarul în patru părți "Quiet on Set": Partea întunecată a televiziunii pentru copii, care a avut premiera pe 17 martie. Rețeaua a precizat într-un comunicat de presă că Peck "a fost condamnat în 2004 pentru crimele sale împotriva lui Drake și i s-a ordonat să se înregistreze ca agresor sexual".

Peck, în vârstă de 63 de ani, a fost arestat în 2003 și condamnat pentru molestare de copii în 2004, după ce a pledat că nu contestă o acuzație de copulație orală cu un minor sub 16 ani și o acuzație de act obscen cu un copil de 14 sau 15 ani, deși identitatea victimei (victimelor) sale nu a fost niciodată făcută publică. Peck a petrecut 16 luni în închisoare și s-a înregistrat ca agresor sexual.

Peck a ajuns recent pe prima pagină a ziarelor când vedetele din Boy Meets World Danielle Fishel, Rider Strong și Will Friedle, care au jucat alături de el în timpul celor două episoade în care a fost invitat în emisiune în 1997, au discutat în podcastul Pod Meets World despre perspectivele lor cu privire la problemele sale juridice. 

"Nu a spus că nu s-a întâmplat nimic", a declarat Strong în cadrul podcastului. "Așa că, în momentul în care am auzit despre acest caz și am știut ceva despre el, a fost întotdeauna în contextul: 'Am făcut acest lucru, sunt vinovat. Voi suporta orice pedeapsă stabilită de guvern, dar sunt o victimă a jailbait-ului. Era un tip sexy, am făcut acest lucru și este minor'. Și am crezut în povestea asta. Nu am auzit niciodată despre celelalte lucruri pentru că, pe atunci, nu puteai să cauți pe Google ca să afli de ce sunt acuzați oamenii."

În retrospectivă, Strong a spus că "el făcea o înțelegere și recunoștea un singur lucru, ceea ce este tot ce ne-a recunoscut, dar se pare că era acuzat de o serie de infracțiuni, ceea ce noi nu știam."

Friedle și-a exprimat remușcările pentru că inițial a luat partea lui Peck. "Există o victimă reală aici, iar el ne-a întors împotriva victimei, astfel încât acum suntem în echipa lui", a spus el. "Acesta este lucrul la care, pentru mine, privesc înapoi la asta ca la rușinea mea veșnică pentru toată această [chestie]. Să mă las păcălit de cineva care este un actor bun și un manipulator, aș putea pune asta pe seama faptului că sunt tânăr și așa stau lucrurile. Este îngrozitor. Voi folosi asta pentru a mă dezvolta ca ființă umană, dar când este implicată o victimă reală și acum sunt de partea abuzatorului, acesta este lucrul peste care nu pot trece și nu am reușit să trec."