Relația Meta cu politica și cu conținutul politic de pe platformele sale a fost o sursă de controverse enorme, platforma fiind acuzată în mod obișnuit că evidențiază materiale menite să stârnească interesul utilizatorilor în numele implicării. 

În ultimii ani, compania a încercat să se distanțeze de reputația sa, iar acum permite utilizatorilor să restricționeze conținutul politic sugerat de algoritmi atât pe Threads, cât și pe Instagram. Meta definește conținutul politic ca fiind "susceptibil de a menționa guverne, alegeri sau subiecte sociale care afectează un grup de persoane și/sau societatea în general" - deci, în realitate, aproape orice. 

Opțiunea de a limita acest set deloc restrâns de postări este acum implementată pentru utilizatori, cu setarea setată automat la activat în mod implicit, a confirmat compania pentru The Verge.

Meta a anunțat pentru prima dată această funcție în februarie, împărtășind faptul că societatea dorește ca "Instagram și Threads să fie o experiență grozavă pentru toată lumea". Declarația a continuat: "Dacă decideți să urmăriți conturi care postează conținut politic, nu vrem să ne punem între dumneavoastră și postările lor, dar nici nu vrem să recomandăm în mod proactiv conținut politic de la conturi pe care nu le urmăriți". 

Practic, dacă activați această funcție, aceasta va limita vizibilitatea conținutului politic prin Explore, Reels, recomandări în feed și utilizatori sugerate. Postările politice de la conturile pe care le urmăriți ar trebui să apară în feed-ul dvs. ca de obicei.

Puteți verifica dacă funcția a ajuns în contul dvs. sau o puteți dezactiva în setările Instagram. Trebuie doar să mergeți la conținut sugerat și veți vedea o filă numită conținut politic. Faceți clic pe aceasta și vor exista două opțiuni: limitați sau nu limitați conținutul politic de la conturile pe care nu le urmăriți. Cu toate acestea, alegerea de a restricționa nu înseamnă neapărat un embargo total. O notă de sub deschidere specifică: "S-ar putea să vedeți mai puține subiecte politice sau sociale în conținutul sugerat". Indiferent ce alegeți se va aplica atât pe Instagram, cât și pe Threads.