nZEB Expo își deschide porțile vineri, 14 iunie

MediaBlog
0

În premieră în România, cea mai mare imprimantă 3D va printa în timp real o structură de casă. nZEB Expo, cel mai important eveniment local dedicat construcțiilor eficiente energetic, va avea loc weekendul acesta la Romexpo, Pavilionul B2. 


Destinat publicului larg, evenimentul are ca scop informarea asupra principiilor nZEB și de casă pasivă, reunind peste 150 de producători și distribuitori de materiale de construcții, alături de specialiști din domeniu care vor dezbate diverse subiecte și vor susține workshopuri dedicate.


Deschiderea oficială a nZEB Expo va avea loc vineri, 14 iunie, la ora 12:30, la Romexpo, Pavilionul B2. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor putea explora zonele de expoziție ale celor 150 de expozanți, organizate pe arii de interes pentru consumatori. De asemenea, vor putea obține informații valoroase de la o varietate de speakeri locali și internaționali, lideri relevanți din industrie, care vor susține prezentări pe două scene dedicate și vor putea participa la peste 25 de workshopuri.


„nZEB Expo reprezintă o oportunitate unică pentru toți cei interesați de construcțiile eficiente energetic să interacționeze direct cu experți din domeniu, să descopere soluții inovatoare și să vadă în acțiune tehnologii de ultimă generație, precum cea mai mare imprimantă 3D din România. Vă invităm să ne fiți alături la acest eveniment de referință pentru a învăța, a explora și a contribui la viitorul sustenabil al construcțiilor”, a declarat Marius Șoflete, inginer proiectant de case pasive și co-organizator al nZEB Expo.


Premieră absolută în România: Imprimanta 3D va printa în timp real o structură de casă


În cadrul nZEB Expo, publicul va avea ocazia, în premieră absolută, să vadă în acțiune cea mai mare imprimantă 3D din România, Wasp The Crane, oferită de WOP3D. Aceasta va printa în timp real o structură de casă și alte elemente decorative. Crane WASP este o imprimantă 3D colaborativă și modulară, cu multiple configurații. Modulul de bază oferă un volum de imprimare de 8,20 metri în diametru și 3,2 metri în înălțime, fiind capabilă să printeze cu mortare pe bază de ciment sau argilă.


Soluții inovatoare de digitalizare a construcțiilor, prin realitate virtuală și augmentată


Vizitatorii vor putea descoperi soluții inovatoare în domeniul construcțiilor eficiente energetic, prezentate de companiile expozante. Printre acestea se numără Leviatan Design, o companie românească de servicii integrate de inginerie în construcții de tip design & build. La standul lor, participanții vor putea explora proiecte constructive prin realitate virtuală și augmentată, realizate prin modelarea și scanarea suprafețelor.


Expoziția va găzdui peste 150 de producători și distribuitori de materiale de construcții, oferind soluții pentru construcții eficiente energetic. Printre produsele expuse se numără pompe de căldură, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, tâmplării performante, sisteme de case prefabricate, sisteme de izolație și hidroizolație, panouri fotovoltaice și soluții la cheie pentru acoperișuri.


Peste 50 de speakeri prezenți, 3 scene dedicate și o varietate de workshopuri


Pe parcursul celor trei zile, evenimentul va aborda diverse teme specifice. Vineri, discuțiile vor fi axate pe construcțiile nZEB la scară mare, inclusiv provocările legislative și financiare pentru dezvoltatorii imobiliari și marii constructori, precum și soluțiile oferite de companii din sectorul financiar și energetic, precum EON și Banca Transilvania. Printre companiile ce vor dezbate aceste subiecte se numără Kasper Development, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea și Hils Development.


Sâmbătă va fi ziua dedicată inginerilor, arhitecților și meșterilor, cu discuții tehnice despre proiectarea nZEB și în standard de casă pasivă. Un punct de atracție va fi conferința „Orașul Inteligent”, susținută de Carlos Moreno, urbanist de renume internațional și inițiator al conceptului „15 minute city”. Duminică vor fi prezentate studii de caz pe proiecte nZEB și de case pasive, cu intervenții ale beneficiarilor care vor împărtăși experiența lor de a trăi într-o astfel de casă.


Totodată, pe parcursul celor trei zile, vor avea loc diverse workshopuri, incluzând ateliere de montaj corect al ferestrelor, teste de etanșeitate, demonstrații cu scule electrice profesionale, dulgherie, montaj acoperișuri și realizare hidroizolație.


nZEB Expo este un parteneriat între Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers și Mihai Cima, co-fondator Universum Events.


Soflete.ro este primul și cel mai relevant creator de conținut dedicat construcțiilor din România, cu o comunitate de 150.000 de urmăritori pe canalele online de comunicare și unul dintre principalii promotori ai construcțiilor nZEB și în standard de casă pasivă din țară. 


The Concept Real Estate Advisers este o companie specializată în domeniul vânzărilor și marketingului dedicat construcțiilor și dezvoltărilor imobiliare, aducând marii dezvoltatori și jucători din piața construcțiilor atât la București, cât și la Cluj. Mihai Cima, co-fondator Universum Events, organizatorul unor evenimente de top în industrie, precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care adună anual zeci de mii de participanți, va coordona organizarea ambelor ediții nZEB Expo de anul acesta.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!