S-a lansat volumul „Femeia dintre lumi”, a patra carte semnată de Cristina Lincu

Bogdan Chirea
0

„Realitatea începe să existe pe măsură ce o creăm.”


Volumul „Femeia dintre lumi”, publicat la editura BookForge, a fost lansat în cadrul Bookfest, în luna iunie a acestui an, fiind cea de-a patra carte semnată de Cristina Lincu. Aceasta vine după volumul de debut „Eu o mamă (im)perfectă?” (editura Bookzone, 2017), romanul „Amn3zia” (editura Univers, 2018) și romanul „Liberă!” (editura Bookzone, 2020).


„Femeia dintre lumi” conține 14 povestiri aparent fantastice, fiecare cu un dublu final neașteptat. Deși povestirile par fantastice până aproape de sfârșit, ultimul paragraf – sau chiar ultimele rânduri – răstoarnă întreaga situație, oferind o nouă și inedită perspectivă asupra întregului. Astfel, ceea ce părea fantastic capătă o logică și coerență concretă și reală, destrămând iluzia și revelând adevărul. În unele cazuri, o undă de mister persistă, tulburând apele adevărului și adăugând un „dublu twist” povestirilor.


„Ce știm despre noi înșine și despre ceilalți? Dar despre femeia sau bărbatul de care ne îndrăgostim? Ce știm, de fapt, despre viață? Ceea ce vedem, ceea ce simțim, ceea ce alegem să credem. Dar toate acestea sunt profund subiective, uneori ascunzând, în loc să reveleze, iar când nu ascund, nu ne oferă acces decât la „vârful icebergului”. Și ce este dincolo de el? Ce este în spatele aparențelor? În spatele lui „mi se pare”, „cred că” și „am impresia”, ba chiar și în spatele lui „știu”? Ajungem vreodată să aflăm?


Volumul de față nu este altceva decât o amețitoare incursiune, aparent fantastică, în intimitate, acolo unde perspectiva aleasă face legea și decide „adevărul”.


Și totuși, cum știi că, atunci când crezi că ai ajuns la miez, nu te afli, din nou, în fața unei noi... aparențe?”


Subiectele abordate sunt dragostea, trădarea, lașitatea, moartea și, peste toate acestea, aparențele și modul în care acestea ne manipulează.


„Femeia dintre lumi” este disponibilă pentru comandă pe site-ul editurii BookForge.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!