MB MUSIC RADIO

ACUM:



ASCULTA:
tunein    tunein

RECENT

Navigation

Am facut Lasagna

Am incercat de vreo doua ori sa fac lasagna, dar de data asta este prima data cand pot spune bucuros ca mi-au iesit. Cu putin efort, a iesit o reteta foarte delicioasa de care s-a bucurat toata familia.

Pentru a gati lasagna am folosit urmatoarele:
- 400 g foi lasagna;
- 1 ardei gras rosu;
- 1 morcov;
- 1 ceapa mare;
- 4 catei de usturoi;
- 600 g de carne de vita tocata(puteti folosi si de porc sau sa le combinati);
- Sare, piper, rozmarin (condimente paste)
- 4 rosii;
- Sos de rosiii/bulion
- Cascaval ras;

Pentru sosul bechamel
- 60 g de unt;
- 4 linguri de faina;
- 600 ml de lapte;
- 200 g cascaval;
- sare, piper, rozmarin.

Pentru inceput dam prin razatoare sau le bagam in mixer si tocam marunt ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul. Le punem intr-o oala mica si le lasam sa se caleasca, adaugam apoi carnea si amestecam putin, lasand sa se caleasca si ea. Decojim rosiile, le taiem cubulete si le punem peste carne. Punem apoi sosul de rosii (sau o lingura de bulion), punem sare si piper (sau condimente pentru paste) si adaugam o cana de apa. Lasam ca sosul sa fiarba 40 de minute.

Sosul bechamel se prepara in urmatorul mod.
Luati o craticioara mica si o puneti pe aragaz la foc mic. Puneti mai intai untul si il lasati sa se topeasca. Adaugati apoi 4 linguri de faina si amescati continuu pana cand se formeaza o crema. Adaugati apoi putin cate putin laptele si amestecati continuu pana cand obtineti un sos omogen si putin ingrosat. In acest sos puneti sare, piper, rozmarin si 200 g de cascaval ras in timp ce amestecati.

Dupa ce a fiert carnea si ati facut sosul bechamel luati o tava adanca si o ungeti cu unt. Eu am preferat sa pun mai intai un rand de foi de lasagna. Am pus apoi un rand de carne peste care am ras cascaval si am acoperit cu sos bechamel. Acoperiti apoi cu un alt rand de foi de lasagna, repetand pasii. Ultimul rand va fi format din foi de lasagna, cascaval si sos bechamel.

Tava se pune in cuptor la 180 de grade si se lasa la gatit pentru aproximativ 30 de minute. Inainte de a servi, este recomandat sa lasati sa se raceasca putin.











Share

loading...

Chirea Bogdan

Posteaza comentariu:

0 comments:

Comentariul va fi postat dupa aprobare