românia eurovision 2022

TVR ar fi anunțat ieri că România nu va participa la ediția din 2022 a concursului Eurovision.

Finala concursului, ce va avea loc anul viitor în Italia, nu va avea o reprezentație din partea României.

Termenul inițial de confirmare a participarii la Eurovision 2022 a trecut, dar radiodifuzorii se pot retrage fără penalități până la jumătatea lunii octombrie. O informație apărută însă în cursul zilei de ieri anunță faptul că TVR a decis să nu mai participe la acest concurs.

Televiziunea Română ar fi anunțat ieri că nu va participa la ediția de anul viitor pentru că nu au fonduri suficiente și că se vor concentra pe alte proiecte decât pe non-calificări la Eurovision. La ediția de anul trecut reprezentanta României, Roxen, nu a ajuns în finala. De fapt, țara noastră nu a mai ajuns într-o finală din 2017.


Imaginea de mai sus a fost preluată de pe internet și nu este încă confirmată de vreo informație oficială sau un comunicat de presă pe această temă. Zvonurile și discuțiile pe această temă sunt însă de interes în cadrul televiziunii dar și a SRR. De altfel informația referitoare la participarea României la Eurovision 2022 vine din cadrul surselor familiare cu subiectul.

Radiodifuzorii din Andorra, Bosnia și Herțegovina, Luxemburg, Monaco și Slovacia au confirmat că nu se vor întoarce la Eurovision în 2022. Pe lista de țări care nu au confirmat prezența se află Armenia, Austria, Cipru, Malta, Macedonia de Nord, Rusia sau Marea Britanie. Se preconizează că EBU va publica lista completă a actelor confirmate la începutul lunii noiembrie.