tvr info

Postul public de televiziune TVR a primit aprobarea din partea Consiliului Național al Audiovizualului pentru a relansa canalul TVR Info. 

Prezent în fața forului, Dan Turturică, șeful instituției a spus că:

Deşi sunt multe canale de ştiri, cu toate aceastea credem cu tărie că este încă loc de încă o televiziune de ştiri care să-şi facă în mod responsabil treaba şi să ofere un reper de profesionalism în ceea ce priveşte ştirile şi informaţiile, privite nu doar ca relatări ale evenimentelor, dar şi dimensiunea lor contextuală.

O componentă foarte importantă se referă la fenomentul fake news. Suntem inundaţi, pe toate canalele, de informaţii care distorsionează realitatea şi cred că cel mai bine combătute ar fi cu informaţii de calitate, prezentate cu bună credinţă, prezentate temeinic.

Cel mai bun instrument pentru a le combate este să avem informaţii de calitate, informaţie serioasă, verificată. În clipa când cetăţenii au alternative de informare la acest fenomen fake news, cred că este doar o chestiune de timp până ce numărul celor care se lasă atraşi de acest fenomen va scădea.

CNA a acordat licența de transmisie a postului TVR Info, atât în sistem SD cât și în format HD. 

Dan Turturică nu a avansat o dată de lansare (relansare) pentru canalul TVR Info dar a oferit câteva exemple de emisiuni care vor fi difuzate. Multe dintre producții vor fi preluări de la celălalte canale ale TVR:  Telejurnalele TVR 1 și TVR 2, dar și TVR Moldova, dar si emisiunile informative de pe TVR 1 precum Ediţie specială (Luni), Insipiră România (Marţi), Banii tăi (miercuri), Radar Geopolitic (joi), Cooltura (vineri), talk-showurile de seara de la TVR 1.

Conducerea TVR speră relansarea postului de televiziune in cel mai scurt timp posibil. Avand in vedere ca marea majoritate a continutului este format din preluari de la canalele postului public, cel mai probabil nu va fi nevoie sa asteptam mult timp pana cand postul va reincepe sa emita.

TVR Info a fost un canal de televiziune care a fost inchis până acum de două ori, din rațiuni economice. Canalul a fost lansat inițial în ultima zi din 2008 și a emis până în august 2012. În noiembrie 2012 postul a fost relansat sub numele TVR News, preluand la acea vreme foarte mult conținut de la Euronews. Postul a emis până pe 3 august 2015 când emisia a fost încetată, din nou.