lupin

Autoritățile franceze au acuzat șapte persoane presupuse a fi implicate în jaful Lupin de luna trecută, potrivit BBC. 

Pe 25 februarie, aproximativ 20 de hoți mascați au pătruns pe platoul de filmare al popularei producții Netflix în timp ce filma într-o suburbie pariziană și au furat echipamente în valoare de aproximativ 330.000 de dolari. 

Făptuitorii au declanșat focuri de artificii pentru a efectua furtul, dar, din fericire, niciunul dintre actorii și echipajul de pe platoul de filmare la acea vreme, inclusiv vedeta Omar Sy, nu a fost rănit.

Poliția i-a acuzat pe cei șapte atacatori de tâlhărie armată în cadrul unei bande organizate. Autoritățile franceze îi rețin pe trei dintre acuzați, iar pe ceilalți patru sub supraveghere judiciară. Cel mai mic din grup are 13 ani. 

Poliția a spus că a recuperat o parte din echipamentul furat în timpul furtului și că încă îi caută pe toți cei implicați în incident. 

Lupin nu este singurul proiect Netflix care a căzut victima unui jaf în acest an. Cu doar o zi înainte, hoții au scăpat cu obiecte de recuzită antice în valoare de peste 200.000 de dolari, după ce au spart vehiculele folosite pentru producția The Crown.

Lupin este un serial de televiziune francez de thriller misterios creat de George Kay și François Uzan, care a avut premiera pe Netflix pe 8 ianuarie 2021. Serialul constă din zece episoade, primele cinci fiind lansate în ianuarie 2021, iar restul pe 11 iunie 2021.

Netflix l-a reînnoit pe Lupin pentru o a treia parte. 

Serialul ni-l arată pe Omar Sy în rolul lui Assane Diop, un bărbat care este inspirat din aventurile maestrului hoț Arsène Lupin, un personaj creat de Maurice Leblanc la începutul anilor 1900. Prima parte, constând din cinci episoade, este denumită Dans l'ombre d'Arsène (În umbra lui Arsène), referindu-se la inspirația personajului principal. Serialul a fost vizionat de 70 de milioane de gospodării în prima sa lună, devenind cel mai vizionat serial non-englez pe Netflix la acea vreme.