chris rock netflix

Comediantul Chris Rock va găzdui prima emisiune transmisă în direct de Netflix, în timp ce compania începe să experimenteze cu proiecții de evenimente live.

Un stand-up special al lui Rock va fi disponibil în întreaga lume la începutul lui 2023.

Acest lucru ar putea deschide ușa pentru mai mult conținut live pe Netflix - cum ar fi sport, televiziune în timp real și alte evenimente majore. Până acum, programarea live a rămas un domeniu în care radiodifuzorii tradiționali încă dețin dominația.

Robbie Praw, vicepreședintele Netflix pentru formate de stand-up și comedie, a declarat că Rock a fost „una dintre cele mai emblematice și importante voci de comedie ale generației noastre”.

„Suntem încântați că întreaga lume va putea experimenta un eveniment live de comedie Chris Rock și va putea face parte din istoria Netflix”, a adăugat el. „Acesta va fi un moment de neuitat și suntem atât de onorați că Chris poartă această torță”.

Rock a fost în centrul unuia dintre cele mai mari momente TV în direct din acest an - când a fost pălmuit pe scenă de Will Smith la premiile Oscar. 

Data exactă și locația pentru noul show special a lui Rock nu au fost dezvăluite. El a avut anterior programe speciale Netflix care au fost filmate - dar nu transmise - live.

Compania s-a „încălzit” recent pentru a prezenta sport în direct, potrivit Wall Street Journal. Rivali precum Amazon Prime Video, Apple TV+ și Disney+ au investit deja în drepturi sportive mari.

Viitoarele programe transmise în direct ar putea include, de asemenea, reality TV sau emisiuni de talente în care telespectatorii pot vota pentru concurenți.

În Marea Britanie, conform ratingurilor TV, 7,9 milioane de oameni s-au uitat la I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here! - în care telespectatorii votează pentru ca celebrii concurenți să participe la probe înfiorătoare.

Netflix tocmai s-a alăturat sistemului oficial de rating TV, aproximativ 1,1 milioane de oameni au vizionat noul serial The Crown pe televizoarele din Marea Britanie miercuri, prima zi de lansare.