juventus serie a

Mii de suporteri ai echipei italiene din Serie A Juventus au renunțat la abonamentele la DAZN și Sky, după ce clubului i-au fost deduse 15 puncte în urma unei investigații asupra tranzacțiilor sale de transferuri.

Site-ul de sport Sole24Ore a sugerat că, cu o medie de 313 euro pe an plătită de fani, pierderea totală ar putea ajunge la 155 de milioane de euro dacă numărul de anulări va ajunge la 500.000.

Campania a fost lansată pe rețelele de socializare unde hashtag-urile #DisdettaDAZN și #DisdettaSky au fost în tendințe. Disdettan înseamnă în italiană anulare.

Un raport al Federației Italiene de Fotbal a indicat că 47% din veniturile totale ale radiodifuzorilor provin din abonamente. Cu toate acestea, este probabil ca DAZN și Sky să fie cei care au suportat greul boicotului pe termen scurt. Doar atunci când contractul actual va fi reînnoit este probabil ca presiunea să se transfere chiar în Serie A.

DAZN, susținut de miliardarul Sir Len Blavatnik, plătește 840 de milioane de euro pe sezon în următorii trei ani pentru a difuza Serie A în Italia, în calitate de difuzor principal al competiției.

Pe lângă boicot, serviciul italian al DAZN a fost afectat de probleme tehnice de când a achiziționat drepturile din Serie A în 2021.