Otomanii: Mohamed vs Vlad, cel mai vizionat serial de pe Netflix

Bogdan Chirea
0
mohamed vlad netflix

Netflix a lansat recent pe platforma sa sezonul 2 din seria Ascensiunea Imperiilor: Otomannii, Mohamed vs Vlad. Producția de 6 episoade a ajuns pe locul 1 in topul serialelor vizionate în România.

Serialul de tip documentar istoric, este o combinație interesantă între documentar și seerial bazat pe fapte reale, cu actori celebrii din Turcia. 

În primul sezon, povestea s-a bazat pe cucerirea Constantinopolului de către Mohamed, interpretat de Cem Yigit Uzümoglu.

În sezonul doi la ani buni după ce cucerește Constantinopolul, sultanul Mehmet al II-lea își consolidează puterea, dar un voievod valah necruțător amenință să-i doboare imperiul.

Serialul pune accent pe confruntarea dintre sultan și Vlad Țepes, care a fost ținut ostatic împreună cu fratele său la Constantinopol, crescând alături de Mehmet al II-lea.

Scenariul ”Rise of Empires: Ottoman” este în limba engleză, însă actorii din distribuţie sunt turci, dar şi români.

Sezonul doi are și o versiune dublată în limba română, iar narațiunea este asigurată de Marcel Iureş.

Daniel Nuță, cunoscut din serialul Adela, îl interpretează pe Vlad Țepeș în serialul Ascensiunea imperiilor: Otomanii (Rise of Empires: Ottoman): Sezonul 2 – Mahomed vs Vlad. 

„Toate secvențele pe care le-am filmat au fost extraordinare. Scenariul e foarte bine scris, lucrul cu regizorul a fost o încântare, colegii niște minunați – majoritatea, imaginea – briliantă, echipa din spate – am rămas prieteni cu aproape toți, ne scriem, ne dăm mesaje cu cât de dor ne e de perioada aia. Cred că asta e rețeta unui serial mare, cu buget mare, pentru a ieși un produs foarte bun. Oamenii reprezintă, de fapt, rețeta. Ei, ca întreg, pot face un lucru simplu să fie sau să nu fie extraordinar”, a transmis actorul, potrivit tvmania.ro.

Un alt român implicat în serial este Radu Micu, distribuit în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș.

„Acum un an eram în Turcia împreună cu Daniel Nuţă din cauza lui Domnica Circiumaru. Acum dacă tot eram acolo, am repetat, am filmat și ne-am făcut prieteni pe viață! In decembrie ne vom reprezenta neamul în apriga luptă cu Mehmed!”, a scris Radu Micu, într-o postare pe Facebook, despre serialul în care joacă.

Istoricii români Andrei Pogăciaş şi Mihail Hasan au fost implicaţi în producţia serialului.

Serialul are șase episoade, a câte 50 de minute fiecare.


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!