micutzu mircea bravo

Comediantul Cosmin Nedelcu, cunoscut drept Micutzu, a simțit nevoia ieri să pornească un conflict cu un alt coleg de breaslă care a pornit o campanie de strângere de semnături pentru a se interzice reclamele la pariuri sportive.
Artistul a postat pe pagina lui de Facebook un clip video al comediantului Mircea Bravo, un sketch în care bea bere alături de un alt coleg. În postare Micutzu l-a acuzat pe Mircea Bravo de ipocrizie și l-a întrebat pe acesta de ce nu face o campanie de strângere de semnături pentru interzicerea reclamelor la alcool.

Desigur, pentru cine nu este la curent, actorul Cosmin Nedelcu a fost imaginea Vlad Cazino, același cazino care a sponsorizat și producția Teambuilding din 2022 în care avem și o scenă specială pentru promovarea cazino-ului.


Cei doi actori au avut un schimb de replici iar Mircea Bravo i-a răspuns printr-un comentariu.

Salut. Cred că toți creatorii de conținut au păcatele lor. Și eu inclusiv. Dar mi se pare o capcană ca nimeni să nu sesizeze neregulile pentru că au ceva păcate. Așa toată lumea ar trebui să tacă și jocurile de noroc ar avea de câștigat.
Aseară am băut o bere și momentan nu văd o problemă în a face reclamă la bere(poate în viitor mă călugăresc și îmi schimb părerea). Cred că există consum ocazional de bere, dar nu cred în consum ocazional de păcănele. - a scris Mircea Bravo într-un comentariu

Încercarea lui Micutzu de a face o discuție pe tema interzicerii reclamelor la pariuri sportive și cazino-uri a stârnit un val de reacții negative din partea utilizatorilor care l-au acuzat că nu este însă sincer.

Ultimul roast battle era sponsorizat de vladutz…drept, anul trecut, dar in noiembrie-decembrie urcat pe net…ia zi mah, la fel…si cam tot ce era urcat pe youtube si filmat la the fool…si probabil si viitoare proiecte asemanatoare…te afecteaza in mod direct campania chiar daca nu pe persoana fizica…e drept, alcoolul, zaharul si multe altele creaza dependenta si sunt nocive, dar aia nu inseamna ca omul e ipocrit. Lucrez de 10 ani in si cu cazinouri, ori in tara ori pe afara, cumva ma afecteaza si pe mine campania lui, mai mult sau mai putin, dar nu inseamna ca nu are dreptate si nu e buna campania, e foarte buna, tinand cont de cultura noastra si de faptul ca potentialul prin care te poate distruge un cazino e mult mai mare si mai rapid decat alcoolul, tutunul, zaharul si orice altceva ce vrei sa pui in lista. - i-a scris un urmaritor acestuia pe pagina de Facebook. 

Modifiări la reclamele la pariuri sportive 

Senatul a votat săptămâna asta proiectul de lege prin care publicitatea la jocuri de noroc va fi restricţionată la radio şi TV.

Principalele amendamente adoptate faţă de varianta iniţială care dorea o interdicţie totală a reclamelor:

  • Reclamele la casele de pariuri și jocurile de noroc pot rula între orele 23.00 – 06.00;
  • Publicitatea outdoor nu poate fi pusă pe panouri mai mari de 30 mp și nu poate prezenta câștigurile;
  • În timpul transmisiunilor sportive în direct se permite prezentarea numelor sponsorilor, chiar dacă sunt case de pariuri sau cazinouri. Dar trebuie să existe şi mesajul „Fii responsabil!”;
  • Personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau alte persoane, datorită celebrității lor, nu pot încuraja activitățile de jocuri de noroc și pariuri sportive.

În plus, prin lege, se interzice total reclama şi publicitatea pentru jocuri de noroc, pentru operatorii care nu deţin licenţă de funcţionare.

Se pare însă că amendamentul care interzice vedetelor, inclusiv cele sportive, să mai promoveze pariuri sportive, ar fi neconstituțional, după cum atrage atenția fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean.

Ce concluzii au mai tras urmăritorii lui Micutzu de pe Facebook:

Argumentul tau, "Nu ai voie sa subliniezi ca e bolnav ce se intampla in Romania legat de reclamele la jocurile de noroc si legat de faptul ca este cate un casino la fiecare 100 de m pentru ca ai facut reclama la bere", efectiv doua lucruri care nu au nici o legatura una cu alta. O gandire foarte corecta, demna de un politician roman, "Se fura la noi, dar si voi aveti pacate asa ca nu aveti dreptul sa spuneti nimic, sa se fure in continuare". 

Într-o postare ulteioară, Cosmin Nedelcu le-a cerut scuze fanilor pentru modul în care a abordat încercarea de a porni o dezbatere.