History Channel aprilie

Postul de televiziune History Channel anunță recomandările pentru luna aprile 2023.

În luna aprilie, la HISTORY Channel, explorăm noi enigme cu celebrul actor Laurence Fishburne într-un nou sezon al seriei „Cele mai mari mistere ale istoriei”. 

Postul va analiza fenomenul comerțului cu antichități și opere de artă furate în „Istorii Furate”, si le oferă telespectatorilor posibilitatea de a investiga efectele devastatoare ale încălzirii globale în documentarul special „+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere”.

În aprilie la History Channel vei putea să-i urmărești pe cei mai buni sculptori cu drujba din lume în competiția inedită „Maeștrii lemnului”, și vei porni la drum în căutarea de noi comori cu Rick Harrison și compania în „Așii Amanetului cutreieră America”.


Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne (10x60’) 

Sezonul 4 | Începe miercuri, 19 aprilie, de la ora 21:00

Titlul original: History’s Greatest Mysteries

Serialul documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”, găzduit și dezbătut de celebrul actor Laurence Fishburne, revine la HISTORY Channel cu un nou sezon de investigații speciale care abordează și analizează în detaliu mistere istorice ale lumii. Pe parcursul a 10 episoade publicul va afla informații surprinzătoare și va descoperi perspective noi ale unor evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigații și interviuri inedite.

Ar putea noi indicii să ne spună în sfârșit ce s-a întâmplat cu Chivotul Legământului și să ne conducă la găsirea acestuia? Documentele și dovezile recent declasificate vor oferi în sfârșit o concluzie în cazul asasinării președintelui John F. Kennedy? Pot noile dovezi și tehnologii să descifreze în sfârșit codul ucigașului Zodiac și să dezvăluie identitatea acestuia? Ce s-a întâmplat cu comoara pierdută a lui Barbă Neagră? Vom putea descifra vreodată adevăratul scop al uimitoarelor piramide egiptene?

La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experți, istorici și analiști care studiază și demonstrează enigme ale istoriei lumii.

Istorii furate (8x60’) 
Începe joi, 20 aprilie, de la ora 22:00
Titlul original: Looting history

Această serie investigativă analizează modul în care comerțul cu antichități și opere de artă furate a devenit o sursă majoră de venit pentru sindicatele crimei și organizațiile teroriste din întreaga lume. 
Comori antice prețioase smulse din pământ, artă neprețuită smulsă de pe pereți - este o tragedie modernă, în timp ce cele mai mărețe realizări ale omenirii sunt reduse la niște mărfuri obscene. 


Folosind diferite studii de caz, fiecare episod analizează cum și de ce toate organizațiile criminale, de la Statul Islamic la triadele chinezești, au intrat în acțiune și de ce autoritățile de aplicare a legii din toată lumea sunt hotărâte să le oprească, dar adesea sunt neputincioase


+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere (1x120’)
Premiera sâmbătă, 22 aprilie, ora 21:00 

Pe măsură ce temperatura medie a Pământului crește în fiecare an, specialiștii avertizează că ne apropiem de un punct de cotitură fatal - 2 grade Celsius peste normă - ceea ce ar putea declanșa o succesiune de dezastre naturale care vor devasta întreaga lume. 


De la incendii violente la furtuni din ce în ce mai intense și frecvente, erupții vulcanice și cote ale mărilor în creștere, va fi oare existența umană împinsă la limită?

Maeștrii lemnului (13x60’)
Începe joi, 27 aprilie, de la ora 21:00

„Maeștrii lemnului” îi prezintă pe 12 dintre cei mai buni sculptori cu drujba din întreaga lume participând într-o competiție fără precedent în care vor trebui să își demonstreze creativitatea, forța și îndemânarea, în timp ce transformă bușteni obișnuiți în opere de artă extraordinare. 


În fiecare episod al emisiunii găzduite de actorul canadian Adam Beach, nominalizat la Globurile de Aur, sculptorii se întrec contra cronometru pentru a câștiga probele și pentru a evita eliminările săptămânală. În runda finală, sculptorul cel mai bun câștigă un premiu în bani și titlul de Maestru al Lemnului.

Așii Amanetului cutreieră America (16x60’)
Începe duminică, 30 aprilie, de la ora 12:00
Titlul original: Pawn Stars Do America

Pentru prima dată, Așii Amanetului de la HISTORY® Channel pornesc la drum pentru a vizita unele dintre cele mai interesante locuri din Statele Unite ale Americii, în căutarea unor descoperiri istorice și a unor obiecte de colecție impresionante, în noua serie „Așii Amanetului cutreieră America”.

Fiecare episod îi urmărește pe Rick Harrison, Corey Harrison și Austin „Chumlee” Russell de la  faimoasa casă de amanet „Gold & Silver” din Las Vegas intrând în contact cu fanii din opt orașe diferite și achiziționând obiecte de colecție inedite.

De la premiera emisiunii din 2009, seria „Așii Amanetului” i-a urmărit pe membrii familiei Harrison și lumea plină de culoare a afacerilor de amanet din magazinul lor din Las Vegas. Cu peste 600 de episoade și fani în întreaga lume, seria continuă să atragă obiecte cu totul unice în care „Așii Amanetului”, împreună cu o echipă de evaluatori și experți experimentați, își folosesc ochii ageri și abilitățile pentru a evalua obiectele, de la cele mai banale la cele cu adevărat istorice. 


Acum, echipa pornește la drum, făcând opriri între Seattle și Washington D.C., pentru a cumpăra obiecte de colecție direct de la sursă. Fanii locali își vor prezenta obiectele prețioase pentru a avea șansa unei evaluări personale și pentru a câștiga niște bani dacă fac afacerea potrivită cu Așii.

Experți de încredere ai emisiunii se alătură evaluatorilor locali pentru a împărtăși opinii și analize istorice, precum și pentru a ajuta la testarea practică a unora dintre artefacte. 

Printre obiectele extraordinare prezentate în cadrul emisiunii se numără o scrisoare a lui George Washington, un tun de câmp din bronz din perioada Revoluției Americane, un scut al lui Henric al II-lea al Franței, o fotografie semnată de Yousuf Karsh cu Ernest Hemingway și multe altele.