microsoft vodafone romania

Vodafone și Microsoft au semnat un memorandum de înțelegere care vizează accelerarea digitizării sectoarelor public și privat din România.

Potrivit Business Review, cele două companii vor coopera pentru dezvoltarea programelor de digitizare, cercetare, inovare și responsabilitate socială.

Comentând dezvoltarea, Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România, a declarat: „Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa într-un ritm accelerat. Pentru tot ce ține de digitizare, de la laboratoare de educație, cercetare și inovare și proiecte majore care pot schimba radical infrastructura, mizăm pe un partener puternic, Microsoft, care să ne însoțească în drumul nostru de a aduce tehnologia din ce în ce mai aproape de români”.

Bogdan Putinică, director general, Microsoft România, a adăugat: „Microsoft continuă să sprijine și să se angajeze față de România, guvernul său, afacerile și oamenii în inovațiile digitale, strategia cloud și agenda abilităților tehnologice pentru a accelera transformarea digitală. Parteneriatele puternice bazate pe o misiune comună, cum ar fi colaborarea cu Vodafone România, sunt vitale pentru a contribui la crearea unui impact de durată, pentru a permite atât sectorului privat, cât și publicului să conducă schimbări sistemice și să progreseze către un viitor care este mai incluziv, echitabil și durabil.” .

Microsoft România și Vodafone România vor coopera și pentru organizarea de evenimente relevante în domeniul digitalizării, inovației, IT, tehnologiei și telecomunicațiilor, precum seminarii, workshop-uri și cursuri online.

Scopul memorandumului include și implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și dezvoltării capitalului uman.

Vodafone operează rețele mobile și fixe în 20 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 47 de țări. La 31 decembrie 2022, erau peste 330 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și peste 21 de milioane de clienți ai serviciilor TV.