Warner Bros. Discovery este în discuții cu Netflix cu privire la posibila licențiere a unei selecții de titluri din librăria sa de producții.

Orice înțelegere ar însemna că conținutul HBO va apărea pe o rețea rivală din SUA pentru prima dată în zece ani. În Europa, există oferte de licențiere de producții cu Sky și Canal+, conținutul fiind ulterior disponibil pe DVD și anumite servicii VOD.

Deadline, care a raportat pentru prima dată povestea, a spus că primul serial din cadrul aranjamentului este comedia cu Issa Rae, Insecure, care a rulat timp de cinci sezoane pe HBO până în decembrie 2021. Acordul neexclusiv, care încă urmează să fie finalizat, înseamnă că serialul ar putea aparea în continuare pe Max, serviciul de streaming rebranduit al WBD.

Se spune că veteranii HBO au fost inițial împotriva planului, dar considerentele financiare au fost cele care au contat mai mult.

În urma fuziunii dintre Warner Bros și Discovery, CEO-ul David Zaslav și-a exprimat dorința de a renunța la o anumită exclusivitate pentru a crește veniturile.

Drama fantastică a lui Michael Crichton, Westworld, a fost retrasă de pe serviciile HBO și mai târziu a fost încheiat un acord cu serviciile de streaming Roku și Tubi.

În 2014, HBO a fost de acord să licențieze seriale, inclusiv The Sopranos, Deadwood, Six Feet Under și The Wire, către Amazon, înainte ca Prime Video să înceapă să-și creeze propriile originale.

Cel mai recent, SkyShowtime a anunțat un acord de licențiere cu HBO prin care serviciul a preluat o parte din producțiile locale ale HBO retrase de pe platformă.