Recorduri de audiență pentru producții europene pe Amazon Prime Video

Bogdan Chirea
0

Două filme originale care au avut premiera pe Prime Video în ultimele două săptămâni au devenit cele mai performante producții originale locale lansate de serviciul de streaming Amazon.

Lungmetrajele My Fault (Culpa Mía, Spania) și Medellin (Medellín, Franța) au fost lansate în urmă cu două săptămâni în 240 de țări și teritorii. Lansarea lor urmează succesului global al filmului original argentinian Argentina 1985 de la Prime Video, care la începutul acestui an a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film internațional și câștigător al premiului Globul de Aur pentru cel mai bun film internațional.

După lansarea sa la nivel mondial pe 8 iunie, producția originală spaniolă My Fault a devenit cea mai mare lansare de film într-o limbă non-engleză din istoria Prime Video. Filmul, bazat pe cea mai bine vândută trilogie de cărți a lui Mercedes Ron, Culpables, a fost filmul numărul unu la nivel mondial pe Prime Video în weekendul său de deschidere, iar de la lansare s-a clasat în topul celor mai vizionate 10 titluri din peste 190 de țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Australia, India, Argentina și Franța.

Medellin, care urmărește un tânăr YouTuber fascinat de Pablo Escobar, s-a lansat pe 2 iunie și este a doua cea mai mare lansare a unui film în altă limbă engleză vizionat vreodată în peste 170 de țări la nivel internațional, inclusiv Marea Britanie, SUA, Spania, Mexic, Germania și Italia. Ambele titluri au mai mult de 75% din vizionarea lor din afara țării lor de origine (Spania pentru My Fault, Franța pentru Medellin).

Prime Video și-a dezvăluit astăzi, de asemenea, Top 10 filme și seriale originale locale, cele mai vizionate la nivel global, în afara limbii engleze, bazate pe performanța din afara țării de origine

1. My Fault (Culpa Mía, Film, Spania, iunie 2023)

2. Medellin (Medellín, Film, Franța, iunie 2023)

3. Sayen (film, Chile, martie 2023)

4. A Private Affair (Un Asunto Privado, Serial TV, Spania, septembrie 2022)

5. The Gryphon (Der Greif, Serial TV, Germania, mai 2023)

6. Supradozaj (film, Franța, noiembrie 2022)

7. The Head of Joaquín Murrieta (La Cabeza de Joaquín Murrieta, Serial TV, Mexic, februarie 2023)

8. Fakes (Farzi, Serial TV, India, februarie 2023)

9. Gangs of Lagos (film, Nigeria, aprilie 2023)

10. Argentina 1985 (film, Argentina, octombrie 2022)

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)