dj mag top 100 festivals 2023

Tomorrowland a fost votat Festivalul nr. 1 din lume în sondajul DJ Mag Top 100 Festivals 2023, una din cele mai prestigioase publicații de profil din lume.

În acest an, peste 100.000 de voturi verificate au fost exprimate în sondajul Top 100 Festivals 2023 între 26 aprilie și 21 iunie.

Tomorrowland a ocupat primul loc în Top 100 Festivaluri de la DJ Mag în 2019, când sondajul a fost votat de DJ de top și a revenit pe primul loc anul trecut, după trecerea la votul public pentru prima dată.

Acum, în 2023, megafestivalul belgian și-a păstrat coroana, continuând să hipnotizeze atât fanii, cât și artiștii deopotrivă prin producția sa scenică care depășește granițele, formațiile și DJ-ii de top și atracția internațională. La evenimentul Adscendo din acest an, peste 400.000 de oameni au sărbătorit dragostea, muzica și unitatea pe 16 scene și au dansat pe sunetele a peste 750 de artiști de muzică electronică.

Continuând să găsească modalități noi și interesante de a-i implica pe fani, Tomorrowland 2023 și-a implicat, de asemenea, postul One World Radio în eveniment, oferind un program sporit transmis în direct în cele două weekend-uri, împreună cu o nouă scenă RISE, care unește artiștii emergenti și natura.

Vorbind despre faptul că Tomorrowland a fost votat Festivalul nr. 1 la nivel mondial în DJ Mag Top 100 Festivals 2023, Manu și Michiel Beers, fondatorii și proprietarii Tomorrowland, au spus: „Suntem încântați să primim încă o dată această recunoaștere din partea publicului, a participanților la festival și Cititorii DJ Mag. Ceea ce odată a început ca un vis, a luat aripi datorită eforturilor neobosite ale unei echipe tinere pasionate și entuziasmului și sprijinului necondiționat al comunității Tomorrowland, Oamenii de Mâine. Așteptăm deja cu nerăbdare editiția aniversară de 20 de ani de anul viitor dar acum ne pregătim pentru întoarcerea în Brazilia în câteva săptămâni”.

3 FESTIVALURI DIN ROMÂNIA ÎN TOP 100

Cei peste 100.000 de oameni care au votat acest top au ales și 3 festivaluri din România. Cel mai mare festival de la noi, Untold, ocupă locul 6 în topul mondial. ULTRA MUSIC FESTIVAL (USA), GLASTONBURY FESTIVAL OF CONTEMPORARY PERFORMING ARTS (UK), EDC LAS VEGAS (USA),  COACHELLA VALLEY MUSIC AND ARTS FESTIVAL (USA), completează topul 5, înaintea Untold.

Fratele mai mic, Neversea, organizat la Constanța, se află pe locul 41 în topul DJ Mag Top 100 Festivals 2023.

Al treilea festival din România, prezent în TOP 100 este SAGA, din București pe locul 71.

De precizat că publicul a putut vota între lunie aprilie si iunie 2023 ceea ce înseamnă că voturile au avut în vedere edițiile precedente ale Untold și Festival, ci nu cele de anul acesta,ce au avut loc în lunile iulie și august. Saga Festival a avut loc în luna iunie și a schimbad din nou locația după ce în 2022 a avut loc la Arena Națională.