Ministrul Educației, Ligia Deca, susține că vor primi bursă de merit toți acei elevi cu media mai mare de 9,50 și primii 30% în ordinea mediilor din fiecare clasă. Până acum, în norme era prevăzut doar procentul de 30%, fără nicio referire la mediile mai mari de 9,50. Modificări vor fi făcute și în cazul burselor sociale, conform unor surse citate de EduPedu.ro.

 Inițial, Ministerul condus de Ligia Deca a anunțat că bursă de merit vor primi doar elevii cu cele mai bune rezultate din clasă, primii 30%, fără să existe precizarea cu privire la elevii cu media mai mare de 9,50.

 Ministerul Educaţiei aprobă azi criteriile de acordare a burselor de merit pentru elevii de liceu şi gimnaziu. Proiectul prevede şi burse sociale pentru elevii orfani sau din familii cu venituri mici.

EduPedu.ro scrie că Ministerul Educației s-ar fi răzgândit și în privința burselor sociale. Deși inițial acordarea acesteia era condiționată de venitul din familie, în cazul copiilor cu un singur părinte decedat, în noile variante de proiect de metodologie se precizează că toți elevii care au unul sau ambii părinți decedați sau elevii care provin din familii monoparentale vor primi acest tip de bursă, care este în valoare de 300 de lei pe lună.



 Ministerul Educației caută variante pentru a putea acorda burse și elevilor de clasa a V-a, iar o variantă în calcul ar fi ca ele să fie acordate după calcularea mediei aritmetice ale notelor din primele două module de școală, conform aceleiași surse.

 Vor rămâne în schimb fără bursă de transport elevii care învaţă într-o localitate decât cea de domiciliu, dar în cazul lor le va fi decontat transportul.