CEO-ul SkyShowtime, Monty Sarhan, a anunțat astăzi că fostul director Netflix Kai Finke a fost numit Chief Content Officer.

Cu sediul la Amsterdam și sub comanda lui Sarhan, Finke va conduce echipa de programare. În acest nou rol, Finke va supraveghea domeniul vast și în creștere al departamentului, după intrarea SkyShowtime în domeniul serialelor originale în acest an. Finke va fi responsabil pentru strategia de programare, supervizarea conductei de calitate superioară a serviciului de divertisment, comercializare și programare a studiourilor partenere, precum și lista de programare și achizițiile originale SkyShowtime.

Jon Farrar a decis să părăsească SkyShowtime după o tranziție în următoarele luni.

Finke se alătură SkyShowtime de la Netflix, unde a fost unul dintre angajații lor din EMEA și, cel mai recent, a lucrat ca director de conținut pe mai multe piețe europene. El a lucrat în producție, distribuție internațională și achiziții de mai bine de 20 de ani, inclusiv pentru distribuitorul din München Telepool și pentru Vodafone.

El are relații strânse cu creatori de top, producători, distribuitori și rețele din întreaga Europă și un istoric dovedit de a aduce divertisment în limba locală pe piețele SkyShowtime, precum și pentru publicul global.

Anul acesta, SkyShowtime va lansa 10 serii originale, inclusiv Bosé, Codename: Annika, Fleeting Lies, Poker Face, The Invisible Ladies, The Winner și Warszawianka. O parte cheie a atenției lui Finke va fi să se bazeze pe acest succes prin introducerea de noi proiecte și achiziții care rezonează cu publicul local de pe piețele SkyShowtime. Mandatul său va include, de asemenea, colaborarea îndeaproape cu acționarii SkyShowtime, precum și cu liderii din întreaga companie pentru a optimiza achiziția, implicarea și păstrarea abonaților.

Sarhan a spus: „Kai este un director de programare dovedit, care reunește sensibilități creative puternice cu perspicacitatea afacerilor. Pe măsură ce continuăm să ne extindem în programarea originală, gama sa largă de experiență, împreună cu cunoștințele sale despre piețele noastre, îl fac alegerea ideală pentru a conduce echipa noastră de programare în următorul capitol al creșterii noastre.”

Finke a declarat: „Impingerea continuă a SkyShowtime în programarea locală, pe lângă serialele și filmele exclusive globale disponibile de la Paramount și NBCUniversal, fac serviciul extrem de convingător atât pentru public, cât și pentru industriile creative din Europa. Sunt foarte încântat de oportunitatea de a face parte din echipa SkyShowtime care aduce această gamă uimitoare de divertisment în peste 20 de piețe.”