eurosport

Luna martie vine la Eurosport cu numeroase curse de ciclism, finalul sezonului sporturilor de iarnă, Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic și multe altele.

Sporturi de iarnă

Sezonul alb se încheie în luna martie, odată cu venirea primăverii. Cupele Mondiale de schi alpin, sărituri cu schiurile, schi fond, combinată nordică, biatlon, snowboard sau schi acrobatic își desfășoară ultimele etape și își stabilesc câștigătorii.

Dacă în Cupa Mondială de Schi Alpin la masculin Marco Odermatt a câștigat deja al treilea glob mare de cristal consecutiv, la feminin Lara Gut-Behrami conduce în fața Mikaelei Shiffrin și a Federicăi Brignone. Finalele sunt programate la Saalbach, în Austria, între 16 și 24 martie.

Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile programează etapele Raw Air în Norvegia între 8 și 17 martie, iar Planica (Slovenia) găzduiește etapa finală în perioada 21-24 martie. Stefan Kraft este lider în clasamentul general, fiind favorit pentru a câștiga a treia oară Cupa Mondială.

În țările nordice au loc etapele finale ale Cupei Mondiale de Schi Fond. Harald Østberg Amundsen și Jessie Diggins conduc clasamentele generale înaintea ultimei luni de competiții. Finalul sezonului are loc la Falun (Suedia) între 15 și 17 martie.

După ce a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Nové Město, Johannes Thingnes Bø caută să-și adjudece și Cupa Mondială de Biatlon în fața conaționalilor norvegieni. La feminin, lupta se anunță una de excepție, patru sportive având șanse reale la titlu înaintea lunii martie. Soldier Hollow (SUA) și Canmore (Canada) găzduiesc ultimele curse ale sezonului, între 8-10 martie, respectiv 14-17 martie.

Etapele finale ale sezonului sporturilor de iarnă pot fi urmărite pe Eurosport, dar și in aplicatia Eurosport, iar pe Eurosport.ro găsiți cele mai noi știri ți informații.

Ciclismul se mută în Europa

UCI World Tour prinde viteză în martie pe Eurosport, cu tururi renumite precum Paris - Nisa și Tirreno - Adriatico programate în prima parte a lunii. Supranumită „Cursa către soare”, Paris - Nisa este programată să înceapă duminică, 3 martie, în timp ce „Cursa celor două mări” începe o zi mai târziu. Ambele își desemnează câștigătorii pe 10 martie și sunt transmise zilnic pe Eurosport 2. O săptămână mai târziu, între 18 și 24 martie, plutonul se mută în Spania pentru Turul Cataloniei, tot pe Eurosport 2.


Nici cursele de o zi nu rămân mai prejos. Sezonul clasicelor de primăvară începe cu spectaculoasa Strade Bianche pe 2 martie (Eurosport 2) și continuă cu primul Monument al anului, Milano - San Remo, pe 16 martie (Eurosport 2). În a doua parte a lunii, cursele se mută în Belgia, acolo unde au loc Brugge de Panne (20 martie, Eurosport 2), Clasica E3 (22 martie, Eurosport 2), Gent - Wevelgem (24 martie, Eurosport 2) și Dwars door Vlaanderen (27 martie, Eurosport 1). Luna se încheie en-fanfare cu Turul Flandrei, al doilea Monument al anului, pe 31 martie, pe Eurosport 1.

Toate cursele sunt transmise în direct și online, pe Eurosport.ro.

Alte competiții pe Eurosport în martie

CM Patinaj Artistic: Între 20 și 24 martie, Eurosport 1 transmite Campionatele Mondiale de Patinaj Artistic. Găzduită de Bell Centre din Montreal (Canada), competiția îi aduce pe gheață pe cei mai buni patinatori din lume.

Snooker: Riad găzduiește între 4 și 6 martie primul turneu profesionist de snooker organizat în Arabia Saudită. Mastersul Mondial îi reunește pe cei mai buni 8 jucători din lume, plus doi invitați Wildcard, și are premii totale de un milion de dolari. Apoi, între 18 și 24 martie, are loc Openul Mondial de la Yushan (China). Ambele sunt transmise pe Eurosport 1.

Formula E: Campionatul Mondial programează două noi curse în luna martie. São Paulo E-Prix are loc pe 16 martie, în timp ce Tokyo E-Prix, a cincea cursă a sezonului, o urmează, pe 30 martie. Cele două etape sunt transmise pe Eurosport 1.

Platformele Eurosport vă așteaptă cu alte competiții: golf, călărie, motociclism și nu numai, în luna martie. Pentru mai multe detalii și program, vizitați Eurosport.ro.