Netflix a încheiat un contract cu Julio Iglesias pentru a-i transpune viața pe ecran. În premieră mondială, această legendă vie a muzicii va participa la procesul creativ al unei ficțiuni în care va destăinui totul despre viața și incredibila lui traiectorie muzicală.

Ficțiunea, aflată în curs de dezvoltare, va spune povestea felului în care Julio Iglesias a devenit primul artist non-englez care a pătruns pe piața americană și pe piața asiatică și s-a transformat într-un star universal, numărându-se printre cei cinci artiști cu cele mai multe albume vândute din istorie. În peste 55 de ani de carieră artistică, Julio Iglesias a înregistrat și a cântat în 12 limbi și a reunit fanii din întreaga lume, devenind primul artist spaniol cu rezonanță universală ale cărui melodii au fost cântate pe toată planeta.

„După atâtea speculații, cărți și documentare în care nu am fost implicat, pentru prima dată am decis să spun adevărul despre viața mea cu ajutorul unei companii internaționale precum Netflix. După multe deliberări și în urma unei scrisori foarte emoționante pe care mi-a trimis-o Bela Bajaria (director de conținut la Netflix) m-am lăsat convins de faptul că Netflix este compania ideală pentru acest proiect. Le sunt recunoscător oamenilor din multe țări, care m-au susținut și m-au încurajat de-a lungul vieții”, a declarat Julio Iglesias.

Diego Ávalos, vicepreședinte pentru conținut la Netflix: „Julio Iglesias a avut încredere în noi pentru a-și spune povestea. Suntem foarte recunoscători pentru generozitatea sa. Știm cu toții că talentul și tenacitatea lui sunt unice în lume. Acum, vom avea ocazia să vedem dincolo de reflectoare, de pozele din reviste, de discurile de aur și să cunoaștem cu adevărat și în profunzime o persoană excepțională, care a captivat și va captiva multe generații din toate colțurile planetei.”

Povestea sa este una plină de răsturnări de situație. A început în rândurile tinerilor de la Real Madrid și și-a terminat cariera în avocatură, până când un accident i-a pus capăt carierei de fotbalist de elită. La câțiva ani după aceea, a ajuns unul dintre cei mai mari artiști din istoria muzicii contemporane.

În anii '70, Julio Iglesias s-a impus ca artist în multe țări, iar în anii '80 a doborât toate recordurile, a ajuns să fie cunoscut pe cinci continente și a devenit „Cel mai popular artist străin din China”. Printre sutele de premii pe care le-a obținut se remarcă trofeul Guinness World Records ca „artist latino cu cele mai multe discuri vândute pe plan mondial" și trofeul Lifetime Achievement acordat de National Academy of Recording Arts and Sciences din SUA, rezervat doar marilor legende din istoria muzicii contemporane.

A fost creatorul unui stil incomparabil care l-a transformat într-o legendă vie a muzicii. Acesta a reunit milioane de fani din întreaga lume și a cântat pe scenă alături de artiști din întreaga lume, precum Frank Sinatra, Willie Nelson, Stevie Wonder, Diana Ross, Sting, Dolly Parton, Placido Domingo, Charles Aznavour și Johnny Hallyday, printre alții.