Recomandările lunii aprilie la Eurosport

Bogdan Chirea
0

Eurosport sărbătorește venirea primăverii cu noi curse de ciclism, cu Paris-Roubaix în prim plan, Campionatul Mondial de Snooker, dar și alte sporturi de neratat, precum Formula E și golf.

Campionatul Mondial de Snooker

Punctul culminant și totodată finalul sezonul de snooker este la orizont. Cei mai buni jucători ai ultimului an se reunesc la Sheffield, în celebrul teatru Crucible, pentru Campionatul Mondial, începând cu 20 aprilie.

Luca Brecel este campionul-surpriză de anul trecut și va încerca să-și apere titlul câștigat în fața lui Mark Selby. Selby, John Higgins și Mark Williams sunt multipli câștigători ai Campionatului Mondial care se vor afla pe tablou și în acest an. La fel și Ronnie O’Sullivan, care caută al 8-lea său titlu mondial. Aflat într-o formă foarte bună, Judd Trump este alt jucător cu șanse reale la titlu de urmărit, alături de Neil Roberston, Mark Allen, Shaun Murphy sau Ding Junhui.


Eurosport transmite toate sesiunile Campionatului Mondial de Snooker între 20 aprilie și 8 mai. Calificările pentru turneu au loc între 8 și 17 aprilie și sunt transmise pe Eurosport.ro.

Primăvara de ciclism continuă

Luna martie ne-a adus două monumente ale ciclismului, iar aprilie nu se lasă mai prejos la Eurosport. După ce Milano–Sanremo a fost câștigată spectaculos de Jasper Philipsen și Matthieu van der Poel s-a impus categoric în Turul Flandrei, e rândul altor două curse să ia lumina reflectoarelor.

Paris-Roubaix este considerată de mulți cursa regină a calendarului de ciclism. Infernul Nordului, așa cum mai este cunoscută, are loc duminică, 7 aprilie, și este transmisă integral de Eurosport 1. Sâmbătă are loc cursa feminină, transmisă pe Eurosport 2. În absența lui Wout van Aert, Van der Poel și Philipsen pot fi considerați principalii favoriți și pe pavatele din nordul Franței. De altfel, cei doi au terminat pe primele două locuri ediția precedentă.

Liège-Bastogne-Liège este ultima cursă monument a primăverii și are loc duminică, 21 aprilie, alături de cursa feminină. Ambele sunt transmise pe Eurosport 1. Între cele două curse de interes major, calendarul ciclist mai bifează și Cursa Amstel Gold (14 aprilie) și Săgeata Valonă (17 aprilie).

Luna aprilie vine și cu două tururi importante UCI World Tour. Turul Țării Bascilor a început pe 1 aprilie și continuă până în weekend, în timp ce între 23 și 28 aprilie are loc Turul Romandiei, ultimul pregătitor pentru primul Mare Tur al anului, Giro d’Italia. Mai mult, Eurosport transmite în aprilie și Săgeata din Brabant, Turul Alpilor și Turul Turciei, competiții care fac parte din UCI ProSeries

Toate cursele sunt transmise în direct inclusiv online, pe Eurosport.ro.

Alte competiții pe Eurosport în aprilie

Motorsport: Campionatul Mondial de Formula E programează trei curse în luna aprilie, în Europa. Pe 13 și 14 aprilie, monoposturile concurează două zile la rând la Misano, în Italia, iar pe 27 aprilie străzile din Monaco găzduiesc Monaco E-Prix. Nu în ultimul rând, pe 21 aprilie e rândul FIA WEC să tureze motoarele în cursa de 6 ore de la Imola.

Golf: Pasionații de golf sunt răsfățați cu trei turnee în această lună. Între 4-7 aprilie are loc Openul Texas, urmat în perioada 18-21 aprilie de RBC Heritage. Luna se încheie cu Clasicul New Orleans între 25-28 aprilie. Toate turneele sunt transmise seara, pe Eurosport 2.

Eurosport este Gazda Jocurilor Olimpice, iar pe 16 aprilie, de la ora 11:00, Eurosport 1 transmite în direct aprinderea flăcării olimpice, un moment ce marchează apropierea ediției Paris 2024.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!