RoLUG și LEGO România primesc titlul GUINNESS WORLD RECORDS pentru cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume

Bogdan Chirea
0

Membrii RoLUG (Grupul utilizatorilor LEGO® din România), cu sustinere din partea LEGO România, au construit cea mai mare dioramă din piese LEGO® din lume. Recordul a fost omologat de către Guinness World Records™ la East European Comic Con, ediția 2024. 

Diorama, compusă din peste un million de piese LEGO, aduce un omagiu universului Star Wars™ și integrează cele mai importante scene din seria de animație Star Wars Rebels, precum și elemente și personaje din trilogia originală. Suprafața ei totală, de 45,746 metri pătrați, acoperită exclusiv din piese LEGO® fără nicio altă structură de susținere, a condus la omologarea proiectului de către GUINNESS WORLD RECORDS™. 

Dezvoltată cu atenție la detalii atât pe verticală, cât și pe orizontală, macheta recreează toate formele de relief de pe planeta Lothal, existente în universul Star Wars™, cu nave de luptă și peste 1500 de minifigurine plasate în scene dinamice. 

O echipă formată din 26 de membri RoLUG a construit diorama de record mondial în decursul a trei ani. Ultimul metru pătrat a fost finalizat prin contribuția fanilor prezenți la East European Comic Con, care au adăugat fiecare câte o piesă. 

„În Grupul LEGO, credem în creativitate ca o metodă de a descoperi, a cultiva și a exprima pasiuni. Mă bucur să împărtășim aceeași viziune cu partenerii noștri de la RoLUG, alături de care am reușit să demonstrăm ce pot face pasiunea și creativitatea atunci când sunt aduse împreună. Recordul mondial de care ne bucurăm astăzi este un moment important pe piața din România și cea mai puternică încurajare să continuăm să activăm aproape de comunități și pasiunile lor”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria Grupul LEGO.

„Pentru noi, comunitatea RoLUG, acest record mondial reprezintă împlinirea unui vis. Proiectul nostru este rezultatul a trei ani de pasiune, muncă în echipă și continuă dedicare. Acest moment nu doar că marchează un punct de referință în călătoria noastră, dar ne și confirmă convingerea profundă: cărămida LEGO nu reprezintă o simplă jucărie pentru copii, ci un veritabil mijloc de exprimare a imaginației și creativității, indiferent de vârstă. Cu această realizare remarcabilă, suntem gata pentru noi aventuri și transmitem o invitație călduroasă tuturor pasionaților care doresc să ni se alăture în această minunată călătorie.”, a declarat Mirona Constantin, Ambassador RoLUG

Recordul anterior fusese stabilit în Franța, în 2021, pentru o dioramă cu suprafața de 30,66 metri pătrați. 

Membrii RoLUG implicati in construirea dioramei:

Creative Lead: Bence Czilli

Project Coordinator: Botond Czilli

RLUG Ambassador: Mirona Constantin 

Team members: Adrian Jiman, Alex Tass, Alexandru Ilea, Armin Naghi, Catalin Bordea, Catalin Corpade, Cristian Frunza, Dragos Ivan, Edina Dorotea Babtan, Eduard Stanescu, Eric Jiman, Erik Davidsson, Horatiu Coifan, Marius Bugeac, Mihai Dreve, Nicolae Sohaci, Rares Teodorof, Sorin Ilie, Sorin Olaru, Stefan Bugeac, Tamas Lapsanszki, Tiberiu Popescu, Negreanu, Vlad Carbuneanu.

Echipa Grupului LEGO® care a contribuit la finalizarea dioramei: 

Valery Kasimov, Country Manager

Anna Tuyaerts, Brand Marketing  Manager 

Bence Gallai, Associate Brand Marketing Manager 

Anca Lungu, Masterbrand Marketing & PR Manager

Ana-Maria-Elena Dumitrescu, Marketing Assistant  


Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)