Papa deschide calea pentru ca 'influencerul lui Dumnezeu' să devină sfânt

Bogdan Chirea
0

Un adolescent născut la Londra - a cărui pricepere în a răspândi învățăturile bisericii catolice pe internet l-a făcut să fie numit "influencerul lui Dumnezeu" - va deveni sfânt, scrie BBC.


Carlo Acutis a murit în 2006, la vârsta de 15 ani, ceea ce înseamnă că va fi primul milenial - o persoană născută la începutul anilor 1980 până la sfârșitul anilor 1990 - care va fi canonizat.


Acest lucru vine după ce Papa Francisc i-a atribuit un al doilea miracol.


Acesta a implicat vindecarea unui student universitar din Florența care avea hemoragie pe creier după ce suferise un traumatism cranian.


Carlo Acutis fusese beatificat - primul pas spre sfințenie - în 2020, după ce i s-a atribuit primul său miracol - vindecarea unui copil brazilian de o boală congenitală care îi afecta pancreasul.


Cel de-al doilea miracol a fost aprobat de Papă în urma unei întâlniri cu departamentul de creare a sfinților de la Vatican.


Carlo Acutis a murit la Monza, în Italia, după ce a fost diagnosticat cu leucemie, după ce și-a petrecut o mare parte din copilărie în această țară.


Trupul său a fost mutat la Assisi la un an după moartea sa, iar în prezent este expus alături de alte relicve legate de el.


Pe lângă faptul că a proiectat site-uri web pentru parohia și școala sa, a devenit cunoscut pentru că a lansat un site web care urmărea să documenteze fiecare miracol euharistic raportat, care a fost lansat cu câteva zile înainte de moartea sa.


Porecla ui Acutis, "Influencerul lui Dumnezeu", i-a fost atribuită după moartea sa datorită acestei activități.


Site-ul său a fost tradus acum în mai multe limbi și a fost folosit ca bază pentru o expoziție care a călătorit în întreaga lume.


Viața sa este amintită și în Marea Britanie, unde, în 2020, Arhiepiscopul de Birmingham a înființat Parohia Fericitului Carlo Acutis, care încorporează bisericile din Wolverhampton și Wombourne.


Și există o statuie a celui care va fi în curând sfânt în Carfin Grotto, un sanctuar romano-catolic din Motherwell.


Miracolele sunt în mod obișnuit investigate și evaluate pe o perioadă de câteva luni, o persoană fiind eligibilă pentru a deveni sfântă după ce are două la activ.


Pentru ca un lucru să fie considerat miracol, este nevoie, de obicei, de un act văzut ca fiind dincolo de ceea ce este posibil în natură - cum ar fi prin vindecarea bruscă a unei persoane considerate a fi aproape de moarte.


Cea mai recentă persoană canonizată a fost Maria Antonia de Paz y Figueroa, cunoscută și sub numele de Mama Antula, o soră religioasă din secolul al XVIII-lea care a devenit prima femeie sfântă din Argentina.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!