Aurora și Volvo prezintă un camion care se conduce singur, conceput pentru un viitor fără șoferi

Bogdan Chirea
0

Un nou camion care se conduce singur - fabricat de Volvo și echipat cu tehnologie pentru vehicule autonome dezvoltată de Aurora Innovation - ar putea circula pe drumurile publice încă din această vară. 


Autocamionul Volvo VNL Autonomous, care a fost dezvăluit la ACT Expo din Las Vegas, este produsul unui parteneriat între Aurora și Volvo Autonomous Solutions. Aurora plănuiește să înceapă să transporte marfă cu ajutorul acestor camioane Volvo care se conduc singure în următoarele câteva luni. Camioanele vor fi în modul autonom și vor avea în continuare un operator uman de siguranță la volan pentru a prelua controlul în caz de nevoie.


Mai târziu în acest an, compania intenționează să anunțe programe pilot cu clienții care vor utiliza camionul Volvo VNL Autonomous, potrivit unui purtător de cuvânt al Aurora. Volvo a început deja să fabrice o flotă inițială de testare a acestor camioane cu conducere autonomă la unitatea sa de asamblare New River Valley din Virginia.


Dezvăluirea autocamionului Volvo VNL Autonomous vine în contextul în care Aurora continuă să se îndrepte spre obiectivul său declarat de a comercializa autocamioane cu conducere autonomă până la sfârșitul anului 2024. Inițial, compania intenționează să transporte marfă între Dallas și Houston folosind până la 20 de camioane fără șofer de clasa 8 - de data aceasta fără niciun om la volan. Aurora a refuzat să împărtășească dacă camioanele fabricate de Volvo, sau de celălalt partener al său, Paccar, vor face parte din acea flotă inaugurală fără șofer.


Ajungerea la comercializare este existențială pentru Aurora - una dintre ultimele companii de camioane autonome în picioare. Anul trecut, Waymo Via a pus frână programului său de camioane cu conducere autonomă, iar TuSimple a părăsit recent piața americană în favoarea extinderii în Asia. Aurora nu a fost nici ea imună la costurile ridicate de capital pentru dezvoltarea și apoi lansarea de camioane autonome comerciale. În ianuarie, compania a concediat 3% din forța sa de muncă pentru a reduce costurile înainte de lansarea sa comercială.


Consolidarea în industria AV a însemnat mai puțini rivali pentru Aurora. Einride, Torc și Kodiak Robotics, care și-a dezvăluit propriul camion mare de conducere autonomă construit special, sunt printre puținii care au rămas.


Parteneriatul cu Volvo, pe care companiile l-au semnat pentru prima dată în martie 2021, este o parte a strategiei de comercializare a Aurora. Aurora a lansat programe pilot cu companiile de logistică FedEx, Ryder, Schneider și Uber Freight. 


În ianuarie, Aurora și furnizorul de automobile Continental au încheiat prima fază a unui proiect de peste 300 de milioane de dolari pentru a produce în masă hardware pentru vehicule autonome pentru camioanele comerciale care se conduc singure. Cele două companii au finalizat designul și arhitectura de sistem pentru un kit de hardware AV, precum și proiectul pentru un computer secundar care poate prelua operațiunile în cazul unei defecțiuni. Kitul hardware Continental nu va fi în camioanele Aurora până în 2027, dar Volvo VNL va fi totuși dotat cu caracteristici de siguranță, spune compania.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!