James Cameron

James Cameron era îngrijorat de faptul că „Avatar: The Way of Water” nu va fi relevant la peste un deceniu de la lansarea filmului original.

Regizorul în vârstă de 68 de ani a condus mult așteptata continuare a epopeei sale SF „Avatar” din 2009, care urmează să fie lansată în decembrie, dar era îngrijorat că fanii ar putea să-și fi pierdut interesul pentru franciză în anii care au urmat. – chiar dacă originalul a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

James a declarat pentru ziarul The New York Times: „Eram puțin îngrijorat că am întins prea mult legătura, în lumea noastră rapidă și modernă, cu „Avatar 2” care a apărut 12 ani mai târziu.

„Până când am anunțat la trailerul teaser și am obținut 148 de milioane de vizualizări în 24 de ore. Acolo este puțin văzut, dar ne-am întrebat la propriu,: „Uau, nu am văzut asta de mult timp, dar îmi amintesc cât de tare era pe atunci. Asta este în favoarea noastră? Nu știu. Cred că vom afla."

Regizorul celebrului„Titanic” a recunoscut că nu ar fi făcut niciodată continuarea „Avatar” imediat, invocând succesul pe care l-a avut cu următoarele „Aliens” și „Terminator 2: Judgment Day – ambele fiind lansate la câțiva ani după. filmele originale.

Cameron a explicat: „Cred că aș fi putut face o continuare doi ani mai târziu și aș fi putut să eșuez pentru că oamenii nu s-au legat de personaje sau de regia filmului.

„Experiența mea personală este așa: am făcut o continuare numită „Aliens”, la șapte ani după primul film. A fost foarte bine primit. Am făcut o continuare numită „Terminator 2”, la șapte ani după primul film. A fost de mărime mai mare, în venituri, decât primul film”.