Xiaomi închide afacerea cu servicii financiare în India

Bogdan Chirea
0
servicii financiare india

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp și-a închis activitatea de servicii financiare din India, la patru ani de la lansare, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Xiaomi India.

„Ca parte a activității anuale de evaluare strategică și ca răspuns la concentrarea sporită asupra serviciilor noastre de afaceri de bază, am închis Mi Financial Services în martie 2022”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Aplicația Mi Pay a companiei, care permitea utilizatorilor să efectueze plăți de facturi și transferuri de bani, nu mai este listată printre aplicațiile Unified Payments Interface (UPI) terță parte recunoscute pe site-ul web al National Payments Corporation of India (NPCI).

NPCI – un organism din industrie care supraveghează rețeaua de plăți peer-to-peer din India susținută de stat, numită popular UPI – a refuzat să comenteze subiectul.

Xiaomi și-a retras recent Mi Credit, care conectează utilizatorii de smartphone-uri cu firme de creditare pentru împrumuturi rapide, și aplicațiile Mi Pay din Magazinul Play local și propriul magazin de aplicații, a raportat TechCrunch vineri.

În India, cea mai puternică piață a Xiaomi din afara Chinei, compania a fost supusă unor anchete guvernamentale pentru că ar fi eludat autoritățile de reglementare fiscale.

În aprilie, agenția federală de criminalitate financiară din India a înghețat activele Xiaomi în valoare de 676 de milioane de dolari, pretinzând că compania a efectuat remitențe ilegale către entități străine, pretinzându-le drept plăți de redevențe

Grupul chinez de smartphone-uri, care neagă orice faptă greșită, a declarat că acțiunea „a oprit efectiv” operațiunile sale pe piața sa cheie din India.

Multe companii chineze s-au luptat să facă afaceri în India din cauza tensiunilor politice în urma unei ciocniri la graniță din 2020

India a invocat preocupări de securitate în interzicerea a peste 300 de aplicații chineze de atunci, inclusiv cele populare, cum ar fi TikTok, și, de asemenea, reguli înăsprite pentru companiile chineze care investesc în India

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)