Eurovision 2024 se vede pe Youtube pentru că TVR nu are bani

Bogdan Chirea
0

Ediția din 2024 a concursului Eurovision se poate vedea LIVE pe Youtube, în format original, fără pauzele de publicitate și comentarii incomplete sau jenante.

Televiziunea Română nu transmite concursul de muzică din acest an pentru că nu are bani să o facă... Din motive de lipsă de buget, România nu are reprezentant în Suedia, la Malmo, acolo unde pe 7 mai a avut loc prima semifinală în care Moldova și Natalia Barbu au urcat pe scenă.

Spre deosebire de Teleradio Moldova, care are doar două canale de de televiziune, TVR are 9 canale de televiziune și 5 studio-uri teritoriale. 

Conform datelor de audiență pe luna aprilie 2024, TVR 1 a avut o audiență medie la nivel național de 44.000 de telespectatori, fiind pe locul 16 în clasament. TVR 2 are 27190 de telespectatori, TVR Info are 7000, TVR 3 are 6380, TVR Folclor 3007, TVR Cultural 1710. Adunate, audiențele canalelor monitorizate de TVR au aproape 90.000 de telespectatori, mai puțini decât Happy Channel, care difuzează telenovele turcești sau DigiSport 1.

Conform unui articol de pe Europa Liberă, Televiziunea Română (TVR), deținută de Societatea Română de Televiziune (SRTv), funcționează cu fonduri de la bugetul de stat.

Pentru 2024, Guvernul a stabilit un buget de 415 milioane de lei, adică 83,5 milioane de euro. Cumulat, audiențele celor trei posturi naționale de televiziune al SRTv au fost, în 2022, în medie, de 65.000 de telespectatori pe zi.

TVR avea la finalul anului 2023 aproape 2.200 de angajați.

În 2022, TVR a avut venituri de 502 milioane de lei și cheltuieli de aproape 498 de milioane, adică aproximativ 100 de milioane de euro. A înregistrat profit, dar figura cu datorii de 112,5 milioane de lei (22,6 milioane de euro). Cea mai mare parte a datoriei SRTV este către Societatea Română de Radiocomunicații – 61 de milioane de lei (12,3 milioane de euro)

Pe 2 noiembrie 2023, TVR a primit bani din fondul de rezervă, 42,79 milioane lei (8,6 milioane de euro) pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare.

Nu ne este dor de aruncatul de bani pe fereastră

După ce s-a făcut de râs cu zero puncte la ediția din 2023, consiliul de administrație a decis să taie de pe listă risipa de bani de la TVR.

România nu doar că nu participă la Eurovision 2024 dar nici nu difuzează concursul pentru că nu a avut resurse financiare să o facă.

Show-ul de la Malmo se vede LIVE pe Youtube, pe 7, 9 si 11 mai 2024.

Marea finală a celei de-a 68-a ediții a Concursului Eurovision va avea loc pe 11 mai, după desfășurarea a două semifinale pe 7 și 9 mai. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), organismul responsabil cu organizarea evenimentului, a informat presa americană că singurele steaguri, în afară de cele ale țărilor participante, care vor fi permise în sală vor fi steagurile LGBT.

EBU își rezervă dreptul "de a confisca toate celelalte steaguri, precum și orice simboluri, îmbrăcăminte, accesorii sau semne care ar putea fi folosite cu intenția de a politiza evenimentul", a declarat Michelle Roverelli, directorul de comunicare al EBU, pentru agenția Associated Press.

"Regulile sunt aceleași ca și anul trecut"

Organizatorii Eurovision insistă în fiecare an asupra caracterului apolitic al competiției, unul dintre principiile de bază ale acestui concurs fondat în 1956. De fapt, regulile privind steagurile "rămân aceleași ca și anul trecut", a afirmat Martin Österdahl, supervizorul executiv al show-ului TV, într-un interviu acordat presei suedeze. "Nu există niciun fel de modificări în acest sens."

EBU și-a adus aminte de România în prima semifinală

In prima sefinală a Eurovision 2024, înainte de aflarea rezultatelor, un calup de piese in diferite limbi a fost difuzat de EBU. Prestatia Ilincăi Băcilă și a lui Alex Florea a fost inserat în moment. Adică acesta

S-au calificat în finala de sâmbătă: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croatia, Irlanda și Luxemburg.

Din păcate Moldova nu a mai ajuns în finala din acest an, Natalia Barbu nereușind să impresioneze. Australia, Azerbaidjan, Islanda și Polonia nu au mers nici ele mai departe.

Favoritele caselor de pariuri din acest an sunt Croația, Elveția, Italia și ... Ucraina.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)