Mi-am dezinstalat aplicația Profi ... bravo mie !

Bogdan Chirea
0
Aplicația profi

De fiecare data cand ajung in oraș ma opresc sau dau o fuga la magazinul de după colț Profi City … fiind in drumul meu sau cel mai apropiat. 

De la deschidere magazinul asta mi-a facut cunoștința cu niște reviste in care se afla niște cupoane pe care le tai si chipurile iei niște reduceri. După ceva ani băieții de la marketing de la Profi au descoperit tehnologia si au lansat o aplicație. Asa ca acum vreo 7 luni sau mai mult i-au cooptat pe Mircea Bravo si pe bunica si ne-au afișat mare pe toate geamurile Bravo ca ai aplicatie si ca ai scanat la case. 

Chiar de la lansare, după ce am pierdut timp sa fac cont, am ajuns la casele de marcat. Acolo , pe un geam de plastic e afișat un cod QR. Spre deosebire de toți ceilalți retaileri, Profi nu iti afișează un cod de client in aplicație pe care să il scanezi, ei sunt mai cu moț si te pun sa scanezi cu camera telefonului acel cod de bare de la case. Doar ca trebuie sa o anunți pe doamna de la case ca ai scanat codul de pe geamul ei. 

Timp de luni de zile am scanat codul ala de la case si o anunțam pe doamna ca folosesc aplicația si scanez codul. De fiecare data doamna casiera era mai degrabă deranjată sau se simțea inconfortabil ca ii spuneam asta …. 

În lunile astea de folosire nu am înțeles mai deloc ce anume face aplicația profi, ca reduceri nema.  De fapt ea nu are decat un scop de marketing amuzant. Vara trecută , aplicația imi trimitea notificări săptămânale sa învârt de o roata ca sa castig premiul săptămânal ce consta intr-un baton de Snickers 😂😂 , pe care, evident nu il castigam. 

După luni de zile in care nici casierele nu înțelegeau ce face aplicația si nici cum functioneaza (am încercat diferite metode sa ii fac sa ma întrebe dacă am aplicație) si după ce am adunat mega reduceri de cativa bani (ca doar sunt client fidel) am decis sa dau dezinstalare aplicației super utile Profi. 

Ce credeti ca s-a întâmplat după ce am dezinstalat aplicația Profi ? 

Am fost la Profi si am ajuns la casa de marcat. Pentru prima data doamna de la casa m-a întrebat dacă am aplicație . Nu o mai facuse pana acum. Pentru ca am îndrăznit sa ii spun ca am dezinstalat-o pentru ca e inutila si ca oricum nu m-au întrebat niciodată daca am aplicație doamna s-a suparat foc. S-a întors către colega sa-i spună : “Ai auzit colega ce a zis domnu !?? Ca a dezinstalat aplicația ca e inutilă”. Dacă avea o portavoce probabil ca ar fi strigat in tot magazinul… Doamna a insistat ca poate pentru ca am facut cumparaturi de bani puțini... că nu , că dacă cumpăr de 100 de lei ... și acolo i s-a terminat banda, că nu a știut să mai zică ce se întâmplă dacă voi cumpăra de 100 de lei.

I-as fi spus doamnei ca poate sa le transmită șefilor care au tinut ședinta sa le reproseze ca habar nu au de aplicația lor ca marketingul nu se face cu premii in batoane de Snickers si nici cu puncte de fidelitate de 30 de bani…. Si nici cel mai expert in tehnologie nu sta sa îndrepte camera telefonului spre nu știu ce cod aproape invizibil lipit pe un geam de plastic. 

Bravo mie ca am dezinstalat …

Categorii

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)