piraterie

Radiodifuzorii europeni, reprezentați de ACT și EBU, au salutat angajamentul continuu al statelor membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) de a finaliza Tratatul OMPI privind organizațiile de radiodifuziune.

Într-o declarație comună, ACT și EBU au declarat: „Protecția organizațiilor de radiodifuziune împotriva actorilor nelegitimi nu a fost niciodată mai importantă: pirateria globală subminează în mod semnificativ valoarea comercială și exploatarea conținutului live și premium. Acest conținut este un pilon de bază al (re)finanțării și al mandatelor media, așa că trebuie să poată acționa rapid și eficient pentru a lupta împotriva pirateriei la nivel mondial.

„Adoptarea unui tratat OMPI privind organizațiile de radiodifuziune ar armoniza protecția acordată organizațiilor de radiodifuziune prin stabilirea unor standarde minime la nivel internațional. Ar fi un instrument eficient împotriva pirateriei pentru a proteja semnalele care transmit programe la scară globală.

„Ca atare, al doilea proiect de text revizuit pentru Tratatul OMPI privind organizațiile de radiodifuziune (SCCR/43/3) este un instrument echilibrat menit să protejeze semnalul purtător de programe. Modificările aduse textului permit o înțelegere comună a domeniului de protecție și iau în considerare diferitele tradiții juridice pentru a oferi instrumente eficiente de combatere a pirateriei, atât la nivel intern, cât și internațional.

„Semnatarii sunt de părere că al doilea proiect de text revizuit pentru Tratatul OMPI privind organizațiile de radiodifuziune acoperă principiile necesare pentru protecția juridică a semnalelor care transmit programe; și, prin urmare, ar putea servi drept bază pentru finalizarea textului Tratatului OMPI privind organizațiile de radiodifuziune în vederea convocării unei Conferințe diplomatice pentru adoptarea respectivului tratat.

„În acest context, solicită statelor membre OMPI (i) să ajungă la un consens asupra chestiunilor cheie restante – dacă este necesar, să finalizeze al doilea proiect de text revizuit pentru Tratatul OMPI privind organizațiile de radiodifuziune în cadrul unor reuniuni dedicate și (ii) să recomande Adunarea Generală a OMPI să convoace o conferință diplomatică pentru adoptarea Tratatului OMPI privind organizațiile de radiodifuziune.

„ACT și EBU și membrii lor profită de această ocazie pentru a mulțumi facilitatorilor și Secretariatului OMPI pentru munca depusă și rămân angajați să sprijine OMPI cu expertiza și asistența lor pentru atingerea acestui obiectiv”.