trump youtube

YouTube, deținut de Alphabet Inc, a declarat vineri că a ridicat restricțiile asupra canalului fostului președinte al SUA Donald Trump, după o suspendare de mai bine de doi ani după revolta mortală din Capitol Hill din 6 ianuarie 2021.

Trump are acum acces la vehicule cheie pentru strângerea de fonduri politice și abilitatea de a ajunge la cei 146 de milioane de adepți ai săi combinați pe trei platforme tehnologice majore, în timp ce face o nouă candidatură la președinție în 2024.

„Am evaluat cu atenție riscul continuu de violență în lumea reală, echilibrând în același timp șansa alegătorilor de a auzi în mod egal de la candidații naționali importanți în perioada premergătoare alegerilor” a spus YouTube într-un tweet, referindu-se la mutare.

Meta Platforms Inc a restabilit conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump la începutul acestui an, în timp ce contul său de Twitter a fost restaurat în noiembrie de noul proprietar Elon Musk.

Echipa de campanie a lui Trump nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Platforma de streaming video l-a interzis pe Trump în 2021 pentru încălcarea politicii sale de incitare la violență, după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA, când Congresul a început să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.

Trump recâștigă accesul la conturile de rețele sociale pe care le-a folosit de-a lungul campaniei și președinției sale din 2016 pentru a ataca rivalii și a-și construi baza de adepți, exact în momentul în care biroul procurorului districtual din Manhattan ia în considerare acuzații penale, despre care Trump și aliații săi le susțin că sunt fără dovezi și motivate politic.

Fostul președinte nu a postat încă pe platformele deținute de Meta sau pe Twitter. În schimb, s-a lipit de Truth Social, platforma pe care a fondat-o la sfârșitul anului 2021, unde are aproape 5 milioane de urmăritori.