Porsche încheie un parteneriat cu Mobileye pentru software de conducere automată

Bogdan Chirea
0

Porsche va încorpora funcții automate de asistență și navigare de la așa-numita platformă tehnologică „SuperVision” a Mobileye în modelele viitoare, a declarat Mobileye marți.

Acordul este al doilea mare contract al furnizorului de tehnologie pentru platformă cu un grup important de automobile, după Geely din China.

Volkswagen Commercial Vehicles, care anterior urma să folosească tehnologia de la startup-ul de conducere autonomă cu sediul în Pittsburgh, Argo AI, pentru microbuze și autoutilitare, va colabora și cu Mobileye, a declarat un purtător de cuvânt.

Volkswagen s-a retras din investiția planificată în Argo AI în octombrie anul trecut și a declarat la acea vreme că unitatea sa de vehicule comerciale va căuta un nou parteneriat.

Împreună cu Mobileye, unitatea va încerca să implementeze așa-numita conducere autonomă „Nivelul 4” - considerată complet autonomă, deși oamenii pot solicita încă controlul - în ID-ul său Buzz până în 2025.

Porsche, dimpotrivă, va implementa sistemul „SuperVision” de la Mobileye, care le permite șoferilor să-și ia mâinile de pe volan pe anumite tipuri de drum și să permită mașinii să urmeze rutele de navigație alese de șofer, să schimbe benzile și să depășească vehiculele mai lente din față.

Mobileye, cu sediul în Israel, care a devenit public în octombrie anul trecut, cooperează deja cu unitatea de software a Volkswagen Cariad.

Vestea colaborării extinse vine la o zi după ce Cariad și-a revizuit echipa de conducere și a spus că își va lărgi baza de parteneriat, deoarece unitatea încearcă să revină pe drumul cel bun după ani de întârzieri și cheltuieli excesive.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)