Președintele producătorului de roboți mobili autonomi MiR, noi detalii despre certificarea robotilor

Bogdan Chirea
0

TüV Rheinland a certificat 13 funcții diferite de siguranță ale roboților mobili autonomi (AMR) MiR600 și MiR1350 ai companiei MiR în conformitate cu standardul industrial ISO 13849-1, acesta reprezentând un pas vital în construirea încrederii în siguranța operării AMR și în îndeplinirea așteptărilor clienților pe o piață în dezvoltare.

Cu această recunoaștere din partea unei organizații respectate și independente de testare și certificare, companiile interesate să utilizeze roboții mobili autonomi MiR beneficiază acum de asigurarea că funcțiile de siguranță sunt implementate corect și îndeplinesc standardele internaționale.

"Aceste certificări reprezintă un pas natural natural în demersul nostru continuu asupra siguranței și calității. Considerăm standardele și certificările ca instrumente importante pentru dezvoltarea unor produselor fiabile, iar prin validarea din partea TüV Rheinland, am demonstrat că roboții noștri îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește siguranța și calitatea”, a declarat Jean-Pierre Hathout, președintele MiR. 

Caracteristici de siguranță documentate

De 150 de ani, sistemul TÜV funcționează ca o organizație privată de inspecție și testare pentru siguranță tehnică și calitate. Ca partener tehnic al întreprinderilor, agențiilor guvernamentale și organizațiilor, TÜV Rheinland oferă controlul calității și siguranței în aproape toate domeniile de activitate economică și personală.

Certificările TüV validează faptul că MiR poate asigura în mod fiabil respectarea caracteristicilor de siguranță examinate în timpul producției în masă a AMR-urilor MiR600 și MiR1350, așa cum cere standardul industrial ISO 13849-1.

"Un mediu de lucru sigur este prioritatea principală pentru majoritatea organizațiilor, iar AMR-urile noastre sunt proiectate să opereze alături de angajați în fabrici sau depozite. Prin urmare caracteristicile de siguranță au fost o direcție evidentă pentru continuarea procesului nostru de certificare”, a adăugat președintele MiR. 

Creșterea cererii clienților pentru certificări

Cerințele ridicate în ceea ce privește siguranța și documentarea reprezintă o normalitate, în special, pentru marile organizații globale, dinrte care provin, cu precădere, clienții MiR. Pe măsură ce piața AMR-urilor se maturizează, Hathout prezice că această cerere se va extinde.

"În ultimii doi-trei ani, am observat o creștere a numărului de clienți care așteaptă să existe certificări relevante din partea unor organisme independente. La MiR, ne-am propus să depășim cerințele de bază și să contribuim la ridicarea industriei de robotică la un nivel superior prin extinderea utilizării acestui tip de certificări”, a mai explicat Jean-Pierre Hathout. 

Caracteristici de siguranță certificate

Certificarea TüV acoperă următoarele caracteristici de siguranță pentru modelele MiR600 și MiR1350:

  • Oprire de urgență
  • Deplasare în viteză
  • Schimbare direcție
  • Detectare personal
  • Monitorizare viteză
  • Oprire de siguranță
  • Deplasare
  • Control ”Hold to run”
  • Selectare mod operare
  • Monitorizare poziție  ridicare palet
  • Sistem oprire de urgență
  • Monitorizare poziție ridicare raft
  • Detectare prezență raft

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)