Proaspăt nominalizată pentru prima oară la Oscar, America Ferrera, interpreta lui Barbie, va debuta în regia de film. Filmul "I Am Not Your Perfect Mexican Daughter" este în curs de dezvoltare la Amazon MGM's Orion Pictures, iar Ferrera va fi la cârmă. 

Deadline relatează că filmul se va baza pe romanul bestseller cu același nume al lui Erika Sánchez. Proiectul a fost anunțat pentru prima dată în 2021, când era dezvoltat de Netflix; de atunci, filmul a trecut la Amazon, cu Ferrera încă atașată. 

Deși acesta va fi primul ei lungmetraj, Ferrera nu este străină de scaunul de regizor; ea a regizat anterior patru episoade din sitcomul NBC Superstore și cinci episoade din serialul Netflix Gentefied, pe care l-a produs, de asemenea, în calitate de producător executiv.

Publicată pentru prima dată în 2017, I Am Not Your Perfect Mexican Daughter se concentrează în jurul Juliei Reyes, o scriitoare aspirantă și fiica oaie neagră a unei familii de imigranți mexicani din Chicago. Ea trudește în umbra surorii sale Olga, care a fost ucisă într-un accident înainte ca ceva să îi păteze perfecțiunea. 

Cu toate acestea, când Julia află că scurta viață a Olgăi ar fi putut avea o latură ascunsă, mai întunecată, ea își înrolează prietena Lorena și prietenul ei, Connor, pentru a descoperi adevăratul adevăr despre sora ei. Proiectul se află în curs de dezvoltare la Orion Pictures, vitrina MGM pentru regizorii subreprezentați din grupuri marginalizate; nu a stabilit încă o dată de lansare.

Cine este America Ferrera?

Ferrera, născută în Los Angeles, și-a făcut debutul în lungmetraj la vârsta de 18 ani cu rolul principal din Real Women Have Curves, ceea ce i-a adus aprecieri din partea criticilor. În 2005, a făcut parte din ansamblul principal din The Sisterhood of the Traveling Pants, reluându-și rolul pentru continuarea acestuia. 

În 2006, a ieșit în evidență cu rolul principal din serialul dramatic Ugly Betty de la ABC; în 2007, rolul i-a adus un premiu Emmy pentru rol principal remarcabil, fiind prima femeie latină care a obținut acest lucru. 

Ferrera a dat, de asemenea, voce lui Astrid în serialul animat al Dreamworks "How to Train Your Dragon" și în diversele sale derivate și continuări, și a fost protagonista serialului de comedie Superstore de la ABC. 

Anul trecut, pe lângă rolul nominalizat la Oscar în Barbie, a jucat și în comedia dramatică Dumb Money. Urmează să își împrumute vocea pentru filmul de animație Disney cu tematică extraterestră Elio, care va fi lansat în 2025.