Cine sunt invitații-surpriză din „Vânătorii de comori România” de la HISTORY Channel

Bogdan Chirea
0

Au mai rămas două săptămâni până la premiera noului serial docu-reality „Vânătorii de Comori: România”. Emisiunea va putea fi urmărită din 14 mai, marțea de la ora 21:00, la HISTORY Channel.

În cadrul emisiunii, echipa de patru dealeri de obiecte vintage - formată din Liviu Andrei, Gabi Badea, Dan Greere și Ștefana Micu - are la dispoziție 48 de ore pentru a satisface cererea unui client foarte important. În fiecare episod, „vânătorii” caută în piețe de vechituri, colecții personale și cheamă vânzători în magazinul lor, în speranța de a găsi cele mai interesante și profitabile obiecte care să se potrivească cererii clientului lor. Aceștia își fac strategii, negociază, fac achiziții riscante, toate cu speranța că vor da peste o adevărată comoară pe care o pot duce la bancă.

Clienții-surpriză care le vor lansa provocări vânătorilor de comori sunt creatorul de modă Cătălin Botezatu, cobzarul Bogdan Mihai Simion, actorul Augustin Viziru, vloggerul Horia Sârghi, directoarea Muzeului Național Tehnic „Dimitrie Leonida” din București, Laura Maria Albani, precum și proprietarii barului „Ubuntu”, din București, Ionuț Țîrdel și Iulia Calea.


Cătălin Botezatu este un nume sinonim cu moda în România. Și-a început cariera în 1984 ca manechin, a urmat cursului Institutului European de Modă din Milano iar în prezent este un fashion designer versatil și mereu surprinzător. Este pasionat de tot ce este frumos și îi place să lase obiectele, peisajele și experiențele să îl inspire. Are o colecție extensivă de artă, decorațiuni, obiecte și accesorii vestimentare, iar pe „Vânătorii de comori” îi provoacă să îi găsească un obiect special de la începutul secolului 20.


Horia Sârghi, sau „Zaiafet” cum i se spune în online, este creator de conținut pentru YouTube de peste 10 ani, unde are aproape 850.000 de abonați. Este pasionat de istorie, cărți și misterele universului. Pe canalul lui are o serie de episoade dedicate istoriei comunismului din România și a venit la „Vânătorii de comori” pentru a găsi un obiect special de pe „vremea tovarășilor” pe care să îl folosească în mod decorativ în studioul de filmare.


Bogdan Mihai Simion este lăutar, cobzar, culegător de muzică tradițională și doctor în Litere. Are gusturi eclectice, bine educate și foarte particulare. Colecționează instrumente muzicale tradiționale, discuri vechi, partituri, cărți și artă modernă. Pe „Vânătorii de comori” îi trimite în căutarea unui obiect muzical unic pe care să-l adauge la colecție.


Augustin Viziru este un actor talentat și un jucător de biliard multi-premiat. Deși s-a regăsit adesea în rolul „băiatului rău”, în timpul liber este foarte „cuminte” și face tot ce îi stă în putință să le facă pe plac soției și fiicei lui. Este pasionat de sport și cinema și se declară „foarte greu de impresionat”. Pe „Vânătorii de comori” i-a rugat să îi găsească niște obiecte vintage ideale pentru camera de hobby pe care vrea să și-o amenajeze la el în casă.


Laura Maria Albani este directoarea Muzeului Național Tehnic „Dimitrie Leonida” din București. Absolventă a Academiei de Arte Plastice din București, secția Scenografie, și-a început cariera ca Scenograf și Profesor de Desen și Istoria Artei. De la platourile de filmare și catedra de desen a trecut către redacțiile mai multor trusturi de presa, dar a rămas implicată în numeroase proiecte culturale. Colecționează o multitudine de obiecte antice și vintage pe care le adună din călătorii. La „Vânătorii de comori” a apelat pentru a-și reface colecția de arme la care a fost nevoită să renunțe.


Ionuț Țîrdel și Iulia Calea sunt proprietarii unui bar plin de farmec din Centrul Capitalei. „Ubuntu” nu este doar numele unui business pentru ei, ci o filozofie de viață, construită în jurul ideii de comunitate. Barul lor este plin de obiecte vintage strânse pe parcursul anilor din târguri de vechituri și donate de clienții fideli, care spun o poveste comună despre trecutul României. La „Vânătorii de comori” au venit în căutarea unei mașini de epocă din Blocul Estic care să fie simbolul perfect pentru afacerea lor.

Serialul „Vânătorii de comori: România” își propune să spună povești captivante, interesante și nedescoperite despre istoria României prin intermediul unor obiecte vechi pe care oamenii doresc să le vândă. Emisiunea aruncă o privire transparentă asupra lumii colorate, dinamice și mereu surprinzătoare a obiectelor de epocă și a poveștilor care le fac valoroase, văzând lanțul tranzacțiilor de la achiziție, la evaluare și expertiză, până la vânzarea finală.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)