EcoDataCenter alege sistemele de răcire cu apă de la Vertiv pentru creșterea eficienței centrelor de date

Bogdan Chirea
0

Vertiv, un furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a încheiat un contract cu EcoDataCenter, o companie suedeză de centre de date, pentru a furniza soluții de răcire cu apă răcită de înaltă eficiență pentru noile centre de date de ultimă generație ale EcoDataCenter din Falun, Suedia.


Fondată în 2014, EcoDataCenter a cunoscut un succes semnificativ cu centrele sale de date avansate și continuă să se extindă pentru a răspunde cererii crescânde de inteligență artificială (AI) și procesare de înaltă performanță (HPC). Angajamentul EcoDataCenter față de sustenabilitate se aliniază perfect cu focusul Vertiv pe infrastructură eficientă și gestionarea mediului, făcând din Vertiv un partener natural pentru acest nou proiect. EcoDataCenter operează mai multe centre de date în patru locații din Suedia.


Cele două noi centre de date din Falun sunt programate să fie operaționale la începutul anului 2025. Proiectul va include instalarea a 96 de unități de răcire cu apă răcită Vertiv™ Liebert® PCW, asigurând o capacitate totală de aproximativ 12 MW. Aceste sisteme, montate pe podea, dispun de bobine optimizate și un design aerodinamic al componentelor interne, inclusiv elemente brevetate, ceea ce permite reducerea consumului de energie. De asemenea, unitățile sunt personalizate conform specificațiilor clientului, ceea ce îmbunătățește eficiența răcirii și permite reutilizarea eficientă a căldurii reziduale.


„Am selectat sistemele de răcire Vertiv datorită soluțiilor lor eficiente din punct de vedere energetic, fiabilității, expertizei și serviciilor excepționale. Vertiv transpune rapid progresele tehnologice în produse, iar inovațiile lor se integrează perfect cu implementările noastre”, a declarat Mikael Svanfeldt, CTO la EcoDataCenter.


„Acest acord-cadru cu EcoDataCenter reprezintă o realizare importantă pentru Vertiv pe piața suedeză. EcoDataCenter și Vertiv au o istorie de colaborare în aplicarea soluțiilor inovatoare, eficiente și de încredere pentru a sprijini obiectivele de sustenabilitate ale EcoDataCenter. Acest schimb de cunoștințe ajută ambele companii să anticipeze nevoile viitoare”, a spus Victor Elm, director de segment strategic și parteneri, colocare și hyperscale pentru Europa de Nord la Vertiv.


Companiile intenționează să își continue parteneriatul tehnologic pentru a sprijini aplicațiile AI și HPC.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!