Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor, avertizeaza, intr-o scrisoare adresata HotNews.ro, ca in curand site-urile si blogurile care folosesc link-uri sau videoclipuri de pe site-uri gen Youtube, Trilulilu etc si care contin bannere platite sau gratuite pentru a promova servicii si produse, ar putea fi nevoite sa plateasca remuneratii foarte mari pentru drepturi de autor.

Potrivit comunicatului, "se intentioneaza modificarea conditiilor de utilizare a muzicii pe internet cu efecte economice dure asupra majoritatii site-urilor si blogurilor din Romania. Astfel, un blog sau un site care va contine linkuri catre videoclipuri sau melodii preluate de pe site-uri de tip Youtube, Trilulilu si care are bannere de orice natura (platite sau gratuite) pentru a promova produse/servicii va trebui sa plateasca minim 1.000 RON pe luna (taxa pentru mai putin de 100.000 de afisari pe luna) pentru acele linkuri".

In afara de faptul ca multi considera legea aberanta consider de asemenea ca nimeni nu are dreptul de a ingradi dreptul la informare si exprimare ca sa nu mai spunem de faptul ca ORDA baga mana in buzunarele unui site international.

De asemenea se pare pe la ORDA se plimba numai senili care au impresia ca in momentul de fata vor avea ei o cale sa verifice miile de bloguri si site-uri existente in Romania si care nu sunt neaparat gazduite pe servere din Romania.

Ne intrebam de asemenea ce fel de lege comunista a putut iesi din capetele celor de la ORDA si daca nu cumva in acest fel se incurajeaza monopolul celor ce isi permit sa plateasca sau chiar scot bani din reclame.