De vreo jumătate de an oficialii de la Ministerul Mediului se chinuie sa ne facă sa înţelegem ca din cauza ca primim pungi gratis de la marile hypermaket-uri, poluam destul de mult natura, caci pungile de plastic aruncate aiurea rezista destul de multi ani. Adevarul e ca si atunci cand ne duceam la Carrefour băgăm mana în pungile alea de luăm ca te 10-15 :)), ca de erau gratis.

De la 1 ianuarie prin Lege, operatorii economici sunt obligati sa ne taxeze cu minim 2000 de lei pe o punga de plastic, caci platim taxa domnule. Si uite asa se face ca domnii de la Carrefour s-au alaturat Ministerul Mediului si le-au urmat sfaturile. Se pare ca vom mai reduce numarul de 2.5 miliarde de pungi de plastic pe an si vom incepe sa mai "economisim" ori platind pe pungi, (cine nu e de acord ca atunci cand dai bani esti mai cumpatat) ori folosind pungi din materiale biodegradabile.

Am vazut la Carrefour ieri noile pungi contracost: sunt cele de 70 de bani (mari din plastic) dar si cele noi "ecologice" din panza si polipropilena care pot fi utilizate de mai multe ori. Surpriza vine de la pungile din hartie, care sunt ecologice. Pai domnilor de la minister si dragi comercianti, inteleg ca daca nu mai cumpar punga de plastic numai poluez natura cu pungile alea dar noile sacosi din hartie nu au si ele un efect advers ? Renuntam la plastic in favoarea taierii de copaci ca sa obtinem sacosi de hartie care nu sunt poluante ?

Nu cumva am dat din lac in put ? Normele europene sa traisca...