SURSA: COTIDIANUL

Explozia laptopului lui Mircea Badea în timpul emisiunii “În gura presei” este o făcătură, susţine jurnalistul Andrei Crăiţoiu pe blogul lui, citând surse din Antena 3. Realizatorul ar fi recurs la această “strategie” pentru a-i determina pe şefii săi să nu-i scoată emisiunea din grila de toamnă.

Audienţa tot mai mică şi zvonurile conform cărora emisiunea lui nu s-ar mai regăsi în grila de toamnă a Antenei 3 l-ar fi determinat pe Mircea Badea să-şi regizeze momentul exploziei laptopului.

Realizatorul emisiunii «În gura presei» s-a gândit că poate ajunge în câteva minute pe toate site-urile şi blogurile din România, încercând astfel să schimbe decizia şefilor postului”, scrie pe blog jurnalistul de la “Gazeta Sporturilor”. Emisiunea lui Badea va intra în vacanţă pe 1 august.

“În emisiunea de luni seară, în timp ce Badea citea ziarele ca de fiecare dată, reflectoarele din studioul Antenei 3 au început să se stingă, încercând să pară ca o pană de curent! Totuşi, la doar câţiva metri de studioul B, aparţinând Antenei 3, acolo unde Mircea Badea filma emisiunea cu pricina, se află studioul C, aparţinând GSPTV.

Cătălin Oprişan, realizatorul emisiunii «Smily TV», se afla în emisie la ora în care Badea făcea pe victima! Surprinzător sau nu, doar în studioul lui Badea a fost o «pană de curent»“, scrie Crăiţoiu.

Tot el susţine că luni seară a fost pentru prima dată când Badea a folosit un alt laptop decât în serile precedente. “«Aseară m-am uitat la Badea şi a fost o mare ţeapă! Vorbeau băieţii de la tehnic azi că a făcut o făcătură şi au repetat de mai multe ori să vadă cum să explodeze puţin şi să scoată fum. Nu credeam că Badea va face asta şi va accepta pentru că-l ştiam că nu prea acceptă teatrul. Probabil că a fost ideea producătorului, dar nu pot să ştiu sigur!», a spus marţi seară unul dintre oamenii care lucrează în unul dintre studiourile Antenei”, se consemnează pe blog.

Contactat de cotidianul.ro, Mircea Badea s-a arătat iritat. "Scrieţi ce vreţi voi, sunteţi cei mai buni", după care a închis telefonul.

Specialiştii IT consultaţi de noi au păreri diferite. Unii spun că laptopului lui Mircea Badea i-a luat foc bateria de la suprasarcină. Ar fi trebuit să aibă un prelungitor special cu protecţie la suprasarcină şi ar fi rezistat. Sau un UPS. Alţii spun că transformatoarele cu care sunt prevăzute toate laptopurile previn transmiterea unei suprasarcini în aparat.

Se pare insa ca evenimentul cu pricina a creat valuri in lumea bloggerilor si nu numai, o alta ipoteza lansata ar fi faptul ca evenimentul in sine era doar o reclama neconventionala.



A doua zi dupa incident cei de la Toshiba se pare ca i-au inlocuit gratuit laptopul lui Badea. Gurile rele spun ca de fapt cei de la Toshiba au inlocuit laptopul dorind sa demonstreze ce vor sa spun ei cu noul slogan "Garantie orice ar fi". Se pare ca incidentul cu pricina ar fiu fost rodul unei campanii de publicitate pe care Antena 3 il are cu agentia de publicitate care promoveaza produsele Toshiba in Romania.

Orice ar fi, evenimentul cu pricina a dat roade, a atras din nou atentia spre emisiunea lui Badea (n.a curios sau nu, ma uitam si eu la emisiune).