Daca se gandea cineva ca piata de mall-uri din Constanta este suprasaturata dupa recenta deshidere a centrului comercial Cora Bratianu, ei bine nu este asa.

Cotidianul Ziua de Constanta relateaza ca Primaria Municipiului Constanta a acordat avizul iar societatea  SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL a depus la Agentia pentru Protectia Mediului  PUZ-ul pentru obtinerea avizului de mediu in vederea extinderii centrului  comercial City Park Mall of Constanta.

Pentru ca nu multi sunt familiarizati cu termenii legati de obtinerea de avize si alte detalii de ordin tehnic, am reusit totusi sa retin esentialul din articol:

City Park Mall se va extinde iar acest lucru nu inseamna o mica alipire langa mall a unei noi cladiri, ci o lucrare de amploare. Proprietarii mall-ului doresc constructia a 3 noi corpuri de cladire care vor avea insa mai multe destinatii.

Faptul ca urmeaza lucrari de amploare reiese din planul proprietarilor de a amplasa aceste noi cladiri pe suprafata actualei parcari supraterane situata intre mall, parc, Bulevadul Lapusneanu si Teatrul de Vara Soveja. 

Astfel pe acest spatiu urmeaza sa apara o cladire de 24 de etaje ce ar trebui sa cuprinda parcare subterana pe 2 nivele, spatii comerciale de tip mall si apartamente rezidentiale in regim de proprietate persoanala sau de tip hotelier. Celalalte doua cladiri aflate in proiectul de extindere vor avea functiuni de tip mall si alimentatie publica.

Centrul comercial City va cuprinde următoarele funcţiuni specifice programului de mall: spaţii comerciale, spaţii pentru birouri şi reprezentanţe, spaţii pentru alimentaţie publică, cinematografe, apartamente cu 2-3-4 camere, spaţii de parcare pentru public şi personal si alte spaţii. Potrivit proiectului, accesul auto la nivelul parcărilor se va face prin menţinerea accesului existent din strada Soveja şi modificarea accesului existent din zona parcărilor subterane prin mutarea acestuia în partea de nord a amplasamentului. La cel de-al doilea acces se va ajunge din bulevardul Alexandru Lăpuşneanu prin sensul giratoriu existent. Accesul pietonal se va realiza de pe trotuarele aferente bulevardului Alexandru Lăpuşneanu şi al străzii Soveja, dar şi de pe aleile aferente parcului Tăbăcărie. Vor exista accese separate pentru zonele comerciale şi pentru zona rezidenţială.

Deschis in 2008 Mall-ul City Park din Parcul Tabacarie s-a bucurat de un real succes fiind situat intr-o zona populara, atragand de-alungul timpului branduri importante , deschizand si un centru de servicii unde isi desfasoara activitatea Primaria Constanta, Congaz si alte societati de interes. In mall este deschis si un hypermarket Cora, un magazin de electrocasnice Domo, dar si restaurante fast-food McDonalds, KFC sau Subway. 

Prin noile lucrari anuntate centrul comercial se va extinde cu 13.007 mp, suprafaţă desfăşurată – 121.120 mp, suprafaţă utilă 79.027,5 mp (comercial, birouri, agrement, alimentaţie – 30.659,51 mp, rezidenţial – 28.800 mp, parcare – 198.150 mp, tehnic – 14.345,88 mp).

Cat timp vor dura lucrarile de constructie si ce spatii comerciale noi vor aparea, dar si ce cinematograf va fi deschis urmeaza insa sa vedem in lunile ce urmeaza. De asemenea daca parcarea supraterana existenta va fi desfiintata, unde anume vor parca clientii care vor vizita mall-ul in perioada lucrarilor de extindere ramane un adevarat mister.