Dupa vreo cateva incercari de a gusta si prepara pe cont propriu reteta chinezeasca de noodles, azi am decis sa incerc sa experimentez si sa mai adaug cate ceva de la mine unei retete care se poate dovedi delicioasa. In plus, este usor de facut si iti ia aproximativ 30 de minute sa o prepari.

Iata ingredientele de care am avut nevoie:
- 200 g fidea de orez
- 250 g ficatei de pui
- 100 g dovlecei
- 100 g morcovi
- 100 g vinete
- 100 g ardei rosu
- 100 g ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa taiata maraunt
- 1 pliculet sos chinezesc
- 1 pliculet condimente china mix
- 50 g susan
- 1 lingurita mustar
- sos de soia

Condimentele si sosul le gasiti in orice hypermarket si ar trebui sa le gasiti fie la raionul de condimente, fie in zona speciala dedicata celor ce doresc sa gateasca mancare chinezeasca, orientala etc. Sosul la pliculet este unul dulce amarui iar impreuna cu pliculetul de condimente dau toata aroma retetei.

Mod de preparare:
In mod normal modul de preparare si fierbere al pastelor este indicat pe punga. Pe punga mea era scris ca fideaua de orez se tine in apa rece 5-10 minute si apoi este scursa si pusa sa fiarba in apa clocotita pentru 3 minute.

Ficateii pot fi taiati sau pusi intregi in tigaie si lasati sa se rumeneasca. In momentul in care capata o culoare aurie puteti adauga legumele pe care le-ati taiat fasii. Lasati compozita sa se caleasca pentru aproximativ 5 minute. In tot acest timp puteti adauga peste legumele din tigaie 1 lingurita de mustar si putin sos de soia. Spre final adaugati pliculetul de sos chinezesc si condimentele china mix, dupa gust.

Dupa ce ati lasat pastele sa fiarba timp de 3 minute le adaugati peste compozitia din tigaie si le amestecati, adaugand la final sare si susan dupa gust. Mai lasati compozita sa fiarba 2-3 minute si ati terminat.

Eu unul imi place sa servesc mancarea calda, insa puteti sa le serviti si reci.

Pofta buna, iar daca va decideti sa incercati reteta astept impresii !