bolt pitesti

Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, lansează serviciile de închiriere de trotinete electrice în Pitești. Compania era deja prezentă în oraș cu serviciile de transport la cerere. Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt lansate susținând obiectivele comunității locale, de introducere a unor soluții de transport alternative - eficiente și sustenabile.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: „Lansăm trotinetele electrice în Pitești pentru a oferi oamenilor un mijloc de transport individual, sustenabil, potrivit pentru drumurile scurte, intraurbane, o soluție practică pentru evitarea traficului aglomerat. Ele vin în completarea serviciilor de transport la cerere pe care le oferim deja și cu care piteștenii sunt deja familiari. Astfel, reușim să îndeplinim misiunea noastră de a reda orașele oamenilor. Trotinetele Bolt au succes în multe orașe din țară datorită bunei colaborări cu autoritățile în direcția educării comunităților locale pentru folosirea lor corectă și sigură iar același lucru ni-l dorim și pentru Pitești.”

La prima utilizare, aplicația Bolt arată instrucțiunile de folosire a trotinetelor electrice și modul în care ele trebuie să fie parcate în siguranță, la finalul curselor. Limita de vârstă minimă necesară pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranță, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți pasageri pe o trotinetă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze ”Modul începător” atunci când folosesc o  trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. Acestea sunt extrem de simple și utile, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

  • să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;
  • să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);
  • să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc o trotinetă.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

  • pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;
  • dacă se află sub influența oricăror substanțe toxice;
  • pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.


Trotinetele reprezintă un mijloc rapid și accesibil de transport, care ajută la decongestionarea traficului din oraș. De aceea, și parcarea acestora este foarte importantă pentru menținerea străzilor și spațiilor pietonale accesibile. Regulile de parcare corectă a trotinetelor în Pitești le găsiți aici. Printre altele, utilizatorilor li se recomandă să nu parcheze trotinetele:

  • pe trotuare cu lățimea mai mică de 2 m (amplasarea/staționarea se face în dispunere paralelă cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor sau stâlpilor de pe trotuar, cu condiția ocupării lățimii maxime de 0,5 m din lățimea trotuarului);
  • în perimetrul stațiilor de transport în comun, pe toată lungimea stației și 5 m înainte și după stație;
  • pe aliniamentele clădirilor sau ale gardurilor;
  • în zona stațiilor de taxi, pe toată lungimea stației;
  • în dreptul trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii 5 m înainte și după trecerea de pietoni;
  • în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme;
  • pe spațiile verzi;
  • în intersecții și la mai puțin de 5 m de intersecții;
  • pe gurile de canal/aerisire sau căminele aferente rețelelor edilitare subterane;
  • pe șantierele în lucru de pe domeniul public.


Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de transport la cerere, pot să o descarce de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery și să o instaleze. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă - în aplicație (colțul dreapta sus), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,5 lei pe minut. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei.