Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Cum iti alegi bicicleta BMX potrivita pentru tine

Gama de biciclete BMX se preteaza pentru orice nivel de biciclist, fie el si incepator. Sunt insa preferate de catre cei care doresc aven...


Gama de biciclete BMX se preteaza pentru orice nivel de biciclist, fie el si incepator. Sunt insa preferate de catre cei care doresc aventura pe doua roti, cei cu o pasiune aparte pentru genul acesta de distractie. Manevre speciale, sarituri spectaculoase sunt posibil de realizat si daca alegerea bicicletei tine cont de preferintele de utilizare.

Ghid de selectie a unei biciclete BMX

Stilul de pedalat – in functie de acest aspect gama de biciclete BMX se imparte intre cele clasice, racing, si cele freestyle. Pentru cele din prima categorie se tine cont de rularea pe teren accidentat, cu noroi si multe curbe. O astfel de bicicleta este usoara, are un cadru mai lung si un tub mai gros, ceea ce ofera un control optim chiar si la viteze mari.

Pentru cele de tip freestyle se intelege ca vor fi modele potrivite pentru trucuri si cascadorii. Se  deosebesc prin franele pe rotile din spate si fata, prin ghidon mai inclinat si pneuri netede.

De asemenea, o alta categorie este cea a modelelor de BMX de tip dirt jumping. Acestea sunt exclusiv pentru amatorii de senzatii tari si sporturi extreme. Au ca particularitate pneuri noduroase, ceea ce impiedica ca unele componente sa se deterioreze.

Inaltimea – dupa inaltimea cadrului se defineste si nivelul de confort al utilizatorului. In principiu se tine cont de lungimea tubului. Bicicletele BMX au de regula un cadru mai mic, pentru a fi usoare si deci simplu de manevrat la diverse trucuri realizate. Cu roti de 20 inch acestea se potrivesc atat adolescentilor, cat si adultilor.

Unele modele au si jante de 24 sau 26, acestea fiind din categoria jump.

Materialul cadrului –  bicicletele BMX din aluminiu sunt adesea o recomandare, fiind usoare si cu densitate mare, deci usor de manevrat si cu rezistenta mare la lovire. Ca si rezistenta in timp, la uzura, cele din otel sunt superioare, insa nu sunt la fel de pedalat astfel de tipuri de biciclete. Nu se exclud nici recomandarile fata de cele din crom si molibden.

Ghidonul – ca si model standard ghidonul se poate roti. Un utilizator va sti ca bicicleta in cauza este una moderna prin faptul ca ghidonul se poate roti pana la 360˚.

Franarea – un aspect de importanta majora se refera la sistemul de franare. La majoritatea BMX-urilor exista frana pe disc, ceea ce ajuta la oprire rapida in cazul unei situatii aproape riscante. Unele modele au frana frontala de mana, pentru o mai mare siguranta de a realiza trucuri.

Bicicletele BMX sunt intr-o varietate de modele, dar si de preturi. Pot fi chiar accesibile, daca orientarea este spre un magazin specializat. Cei interesati pot gasi online modele ce se pot compara ca si tip de caracteristici. Recomandarea este de a analiza in amanunt, pentru ca o astfel de investitie este una pe termen lung. Pana la urma placerea de a pedala si a te bucura de adrenalina trebuie sa vina la pachet cu o alegere optima privind tipul de bicicleta ales. Un BMX satisfacator poate fi o o idee buna.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS