Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Questo, aplicatia ce te ajuta sa explorezi orasele intr-un mod distractiv

In luna iunie a acestui an am participat la una din cele mai interesante experiente cu ajutoul telefonului de la fenomenul Pokemon Go in...In luna iunie a acestui an am participat la una din cele mai interesante experiente cu ajutoul telefonului de la fenomenul Pokemon Go incoace. Promovat drept un concurs de exploare ce recompensa cei mai rapizi participanti, questul a adunat, spre suprinderea mea, sute de participanti.

Pentru a lua startul cei interesati trebuiau sa descarce aplicatia Questo si sa se prezinte la Cazino-ul din Constanta, de unde aveau sa porneasca, la o ora stabilita, intr-o aventura de explorare interesanta a orasului Constanta. Chiar daca premiile erau acordate doar primilor 10 care duceau la bun sfarsit misiunea, nimeni nu s-a lasat descurajat si a pornit spre descoperirea de indicii ce aveau sa ii duca pas cu pas spre final.

Cat de interesant poate fi sa te distrezi cu prietenii, cautand indicii ascunse in diferite obiective istorice din oras, pe langa care multi dintre noi trecem de multe ori nepasatori ?

Questo, este daca vreti ca o ora multidisciplinara de la scoala: istorie, sport, geografie, logica, informatica… Altfel spus este o metoda geniala de a invata lucruri interesante.

Ce este si mai interesant este ca te poti juca in aplicatia Questo nu doar atunci cand au loc anumite evenimente, ci si atunci cand esti intr-o calatorie sau chiar in propriul tau oras. Daca vei descarca aplicatia Questo, fie de pe magazinul Google Play, fie pe iOS, vei descoperi ca aplicatia are pregatite aventuri de explorare in mai multe tari din intreaga lume.

Ce este si mai important de retinut este ca aplicatia este creeata de o echipa de tineri dezvoltatori romani, ceea ce inseamna ca vei regasi questuri pentru multe orase din tara cum ar fi: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sighisoara, Timisoara si multe altele.

Un lucru de luat in considerare este acela ca aplicatia iti ofera acces la continut gratuit dar are si continut platit, cu alte cuvinte exista misiuni pentru care va trebui sa platesti. Credeti-ma pe cuvant cand va spun ca merita fiecare ban cheltuit, pentru ca vei descoperi o experienta mult mai interesanta ca cea in care te plimbi pierdut printr-un muzeu pentru care ai platit un bilet de intrare.

Daca esti in Bucuresti, de exemplu, poti sa incerci, fara nici un ban, sa intri in aventura „Mari Francezi din Bucuresti”, un joc de explorare ce dureaza putin peste o ora si care te va pune sa explorezi centrul vechi al capitalei pe o distanta de 3 km, avand ca pornire Curtea de Apel Bucuresti.

Daca esti in Brasov, echipa ti-a pregatit o aventura senzationala care te va pune sa experimentezei viata de zi cu zi din vechea cetate, vei face poze celor mai frumoase locuri din oras si vei descoperi povesti si legende despre istoria Brasovului.

Daca veti citi recenziile tuturor celor care s-au jucat in Questo vei vedea ca, la fel ca si mine, experienta lor in aplicatie a fost una entuziasmanta. Nu doar ca am alergat prin oras descoperind pas cu pas putin istoria monumentelor din oras dar am fost si pus in dificultate de pasii ce trebuiau facuti pentru a trece la urmatorul indiciu. La capatul misiunii am constat ca m-am distrat de minune.

Imediat ce am aflat ca in spatele acestui proiect se afla o echipa de tineri romani, mi-am dorit sa aflu mai multe despre cum au reusit acestia sa creeze Questo si ce planuri au pentru el.

Citeste interviul pe www.itmaniatv.com

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS